HNL

Hajduk zbog bakljade i navijača u majici "Ubi Srbina" kažnjen sa 75 tisuća kuna

Milan Sabic/PIXSELL

NA derbiju Hajduka i Dinama na Poljudu (1:0) prošle subote na tribinama je fotografiran navijač na sjeveru koji je, vitlajući bakljama, nosio majicu "Ubi Srbina."

Torcida je na toj utakmici zapalila 47 baklji (šest su bacili na tartan, dvije kod sjevernog gola), tri dimne kutije, dva stroba (jedan na tartan stazu) i osam topovskih udara.

Hajduk je od HNS-a zbog svega toga (prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS) kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 75 tisuća kuna.

Dinamovi navijači zapalili su četiri baklje od kojih su dvije ubačene u ograđeni dio terena i zbog toga je GNK Dinamo kažnjen sa sedam tisuća kuna.

Dilaveru dvije utakmice kazne

Emir Dilaver (Dinamo) kojeg je sudac isključio zbog grubog starta s leđa na utakmici Hajduk-Dinamo, kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 4000 kuna novčane kazne.

Arijan Ademi (Dinamo) i Bassel Zakaria Jradi (Hajduk) koji su isključeni zbog dvije opomene kažnjeni su s po jednom utakmicom neigranja i novčanim kaznama od po tri tisuće kuna.

Pomoćni trener GNK Dinamo Rene Poms koji je isključen u sudačkoj nadoknadi zbog vrijeđanja suca kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i tisuću kuna.

Rijeka kažnjena s 20 tisuća kuna

Zbog neprimjerenog skandiranja gledatelja prema sudačkoj četvorci u više navrata za vrijeme i neposredno po završetku utakmice Rijeka - Inter Zaprešić HNK Rijeka je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20.000 kuna (čl. 88 DP HNS), a zbog prekršaja momčadi iz članka 54. DP HNS-a s pet tisuća kuna kažnjen je NK Inter-Zaprešić (8 opomena).

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više