Hajduku 200 tisuća kuna i utakmica bez publike, Mamić "oslobođen"!

HAJDUK nije mogao proći gore, barem što se novčane sankcije tiče; maksimalnih 200 tisuća kuna platit će Splićani zbog propusta u organizaciji poljudskog derbija. Uz najveću moguću novčanu kaznu, Hajduk će jednu utakmicu na Poljudu odigrati pred praznim tribinama. Radi se o utakmici 21. kola HNL-a protiv Croatije Sesvete.

Disciplinskisudac Prve HNL Krešimir Vlajčević potvrdio je ovu odluku, otkrivši i da je prihvaćena prijava povjerenika Prve HNL protiv bakljonoše Giovannije Rose.

NK Hajduk kažnjen je zbog rasističkog vrijeđanja igrača Dinama Sammira, nepripremljenosti terena za igru zbog čega je utakmica kasnila 19 minuta te upotrebe velike količine pirotehnike tijekom utakmice uslijed čega je utakmica bila i u prekidu u 57. minuti utakmice.

Kaznu zbog dijela odgovornosti za vlastite navijače nije izbjegao ni Dinamo; klub je kažnjen novčanom kaznom od 30.000 kuna zbog objektivne odgovornosti za ponašanje svojih navijača koji su prije početka utakmice zapalili nekoliko sjedalica na tribini te se fizički sukobili s pripadnicima policije.

Zdravko Mamić je, pak, oslobođen od prijave zbog vrijeđanja suca Svilokosa i Udruge prvoligaša. Tu je došlo do proceduralne greške u postupku prijave. Ostaje nejasno što se dogodilo ovaj put, s obzirom da je ista prijava zbog proceduralne pogreške već jednom vraćena na novo ispunjavanje.

Bonacinu tri utakmice pauze zbog vrijeđanja suca

Disciplinski sudac prihvatio je prijavu protiv igrača Rose te je pokrenuo disciplinski postupak i zatražio očitovanje od igrača u roku od 24 sata zbog paljenja baklje po završetku utakmice. Isključeni igrači u derbiju, Lovren i Buljat kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja te novčanim kaznama od 3.000 kuna (Lovren) odnosno 6.000 kuna (Buljat zbog recidiva vezanog uz sukob s igračem Varteksa Matijom Smrekarom)

Vlajčević je donio i odluke o isključenim igračima u 19. kolu; Jasmin Agić za isključenje na utakmici Varteks - Croatia Sesvete kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 6.000 kuna dok je najveću kaznu dobio Josip Bonacin, igrač Šibenika koji je na utakmici Slaven Belupo - Šibenik isključen zbog dva žuta kartona te potom psovao i vrijeđao suca i na izlasku s terena razbio staklo na kabini za pričuvne igrače: morati će pauzirati na 3 utakmice te platiti 6.000 kuna kazne. Trener Inter-Zaprešića Borimir Perković koji je udaljen s klupe na utakmici u Kranjčevićevoj ulici zbog napuštanja tehničkog prostora kažnjen je ukorom.

D.R./Prva HNL
Foto: Cropix/Nikola Vilić

Pročitajte više