Halilović: Za ovo se borimo generacijama, čast mi je biti kapetan ovim momcima

Foto: G. Stanzl / Pixsell

MLADA hrvatska reprezentacija nakon 15 godina igrat će na Europskom prvenstvu. Generacija Alena Halilovića i Nikole Vlašića, pod vodstvom Nene Gračana, pobjedom protiv San Marina (4:0) potvrdila je plasman na Euro u Italiji iduće godine. Iako mladih dugo nije bilo na sceni, imaju velike ambicije.

Alen Halilović presjekao je i zabio prvi gol San Marinu. Dalje je sve bilo jasno, bilo je važno zabiti prvi.

"Čestitam suigračima, pokazali smo karakter. Nije bilo lako, pogotovo u prvom poluvremenu - nakon teške utakmice protiv Grčke i puta u San Marino, trebalo nam je vremena. Domaćin se dobro branio, malo odugovlačio s igrom, ali u drugom smo poluvremenu uspjeli brzo postići pogodak i tada je sve bilo lakše. Velika mi je čast biti dio ove momčadi, a pogotovo njezin kapetan. Mislim da su ovi dečki zaslužili plasman na Europsko prvenstvo, za što se borimo iz generacije u generaciju. Sada smo pokazali gdje pripadamo te se moramo dobro pripremiti za ljeto. Hvala i izborniku Gračanu te njegovom stručnom stožeru, uistinu su nam od velike pomoći. Posebno su bili uz nas kada nam je bilo najteže", rekao je Halilović nakon utakmice. 

Veznjak Lokomotive Luka Ivanušec bio je presretan. 

"Nije bilo jednostavno, San Marino je stajao u dvostrukom bloku, ali kontrolirali smo loptu i znali smo da ćemo postići taj pogodak. Sve je postalo lakše kada smo poveli, opustili se, igrali svoj nogomet i na kraju postigli čak četiri gola. Drago nam je da smo mi ta generacija koja će nakon toliko godina opet igrati na EP-u. Idemo po što bolji rezultat."

Pročitajte više