VIDEO Hart obranom godine spasio Englesku u Sloveniji

Foto: Getty Images / Guliver Image

SLOVENIJA i Engleska odigrale su bez golova na stadionu Stožice u kvalifikacijama za SP u Rusiji. Sretniji će kući Gordi Albion, jer da nije bilo Joe Harta večeras na golu, Southgate i društvo lizali bi rane. Sjajni golman Torina skinuo je dva zicera i čudesno izvadio jedan udarac glavom u drugom poluvremenu.


Josip Iličić Super Chance and Joe Hart Stunning... by nammakudla

Roman Bezjak, Jasmin Kurtič i Josip Iličić mogli su cijeli tjedan piti besplatno u bilo kojem slovenskom lokalu, da su zabili neki od tri mrtvaca, preciznije, da im je to dozvolio sjajni golman engleske reprezentacije. Guardiolin škart odigrao je utakmicu karijere i spasio je Engelesku od prvog poraza u kvalifikacijama.


Joe Hart Stunning Double Save HD - Slovenia 0... by nammakudla

Bezjaku i Iličiću obranio je prilike jedan na jedan, a vjerojatno ni sam neće moći objasniti kako je izvadio Kurtičev udarac glavom iz svog gornjeg lijevog kuta. Pritom se zakucao u stativu i umalo ozlijedio.

Engleski izbornik Gareth Southgate uveo je Waynea Rooneyja tek u drugom dijelu, ali bivši kapetan nije napravio puno, uostalom kao i ostali suigrači u Stožicama. Gosti su tek u posljednjih 15-ak minuta stvorili par prilika pred Oblakom, no nisu ih iskoristili i zadovoljni će pobjeći iz Slovenije jer će nakon tri kola ostati na vrhu skupine F.

U ostalim utakmicama skupine Slovačka je razbila Škotsku 3:0, a Litva je pobijedila Maltu 2:0.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više