Heat umirovljuje dres Tima Hardawayja, Portland ostao bez Batuma uoči sezone

NBA klub Miami Heat će 28.10. odati počast Timu Hardawayju (43) umirovljenjem njegovog dresa s brojem 10 pod svodove American Airlines Arene uoči otvarajuće utakmice sezone s New Yorkom. Tako će Hardaway postati tek drugi igrač u povijesti kluba (od 1988.) kojem je odano priznanje za igračke doprinose, nakon Alonza Mourninga čiji je dres s brojem 33 umirovljen prošle sezone.

Ovaj 183 centimetra visoki razigravač je karijeru započeo 1989. u Golden State Warriorsima, za koje je igrao do 1996. godine i transfera u Miami Heat (za Heat je igrao do 2001.). Već prve sezone u Heatu Hardaway je bio kandidat za osvajanje MVP nagrade s prosjekom od 20.3 koševa i 8.6 asistencija, ali je nagradu odnio Karl Malone.

U karijeri je Hardaway nastupio pet puta na All Star utakmicama, a ujedno je i rekorder po broju asistencija u povijesti Miami Heata (1947). Zanimljivo je i kako je on nakon legendarnog Oscara Robertsona igrač koji je najbrže došao do brojki od 5000 koševa i 25000 asistencija (Hardawayju je to uspjelo nakon 262 utakmice, Robertsonu nakon 247, op.a.).

Osim u spomenutim klubovima Hardaway je igrao i za Dallas, Denver i Indianu, a veliki uspjeh je ostvario i s američkom reprezentacijom osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000.

Ukupno je u karijeri Hardaway ostvarivao prosjek od 17.7 koševa, 8.2 skokova, 3.3 skoka i 1.65 ukradenih lopti. Umirovio se 2003. u dresu Indiana Pacersa.

Portland ostao bez Batuma uoči početka sezone
   
Košarkaši Portlanda u novu će NBA sezonu ući oslabljeni za francusko krilo Nicolasa Batuma koji će u petak biti podvrgnut operaciji.

Batum je potrgao hrskavicu u desnom ramenu, a operacija će biti obavljena u Los Angelesu. Tek nakon nje bit će poznato koliko će izbivati s košarkaških parketa.

Mladi 21-godišnji Francuz je u svojoj premijernoj sezoni u NBA ligi odigrao 79 utakmica, a u prosjeku je ubacivao 5.4 koševa i imao 2.8 skokova. No, puno više od napadačkog učinka, Blazersima će nedostajati njegove obrambene sposobnosti.

Portland će novu NBA sezonu otvoriti u utorak domaćim dvobojem protiv Houstona.

Pročitajte više