SERGEJ JAKIROVIĆ ZA INDEX

Hit trener HNL je zamijenio Mariborom: Sada dolazi reset i nova era kluba

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MARIBOR je prije dva dana potvrdio da je Sergej Jakirović novi trener slovenskog prvaka. Slovenci su ga predstavili kao hit trenera hrvatske lige koji je s Goricom osvojio čak 39 od 54 moguća boda protiv najjača četiri hrvatska kluba. 

"Prekjučer sam to uspio završiti. U posljednja dva tjedna su se intenzivirali pregovori, uspjeli smo uskladiti moju i njihovu viziju i dogovorili smo se. Ponosan sam što dolazim u veliki klub gdje su očekivanja uvijek velika, borba za naslov prvaka, ali to sam i htio. Spreman sam i jedva čekam da to sve počne, kad bude moguće", rekao nam je Jakirović. 

Nova era Maribora

Jakirović je u Gorici bio 616 dana, a najbolji rezultat ostvario je prošle sezone kad je osvojio 5. mjesto. Na klupi Maribora naslijedio je Darka Milaniča koji je nedavno otišao nakon samo jedne pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, a s njim je otišao i sportski direktor Zlatko Zahovič.

"Nakon odlaska gospodina Zahoviča i kolege Milaniča jasno je da je Maribor došao do kraja jedne ere. Kad je netko toliko dugo u klubu, jasno je da je bio i izrazito uspješan. Došli su do vrha, vjerojatno je došlo i do zasićenja, mogu im samo čestitati na onome što su napravili. Sada dolazi reset. Želimo u klub dovesti malo svježe krvi i ostati na putu koji su oni zacrtali", rekao nam je Jakirović pa dodao: 

"Omladinska škola je baza, ali ja sam svjestan da to ne može biti deset igrača, ali ako bude dva ili tri igrača, bit će super. Nemam problema s time i prije sam ubacivao mlade igrače u momčad. Kad bude prijelazni rok, tražit ćemo pojačanja, neće to biti transferi kao prije, ali pokušat ćemo se pojačati."

Tri scenarija za nastavak prvenstva

Do kraja slovenskog prvenstva ostalo je 11 kola, a Maribor je trenutačno tek na četvrtom mjestu sa sedam bodova manje od vodeće Olimpije, svojeg najvećeg rivala.

"Pratim regiju, svi su u padu novozaraženih i kad Stožer odobri da se može početi trenirati, mi ćemo se pripremati. Ovdje su kao i u Hrvatskoj tri scenarija. Prvi je 23. svibnja, drugi je 30. svibnja, treći je 6. lipnja. Riječ je o scenarijima za početak lige koja bi se trebala završiti do 25. srpnja. Hrvatska je tu ispred jer su klubovi krenuli s treninzima, a ovdje se to još čeka. Sljedećeg tjedna ćemo znati više", istaknuo je bivši trener Gorice.

Jovićević mora iskoristiti priliku

Jakirović je prije dogovora s Mariborom bio povezivan s Dinamom, točnije s pozicijom na klupi druge momčadi Dinama s koje je Igor Jovićević promoviran na poziciju seniorske momčadi nakon odlaska Nenada Bjelice.

"Što se tiče Dinama, bilo je neslužbenih kontakata, ali službeno nije bilo ničega. Laska mi da sam bio povezivan s takvom pozicijom, to je dobro za moju karijeru, ali nikad ništa službeno", rekao nam je Jakirović pa se osvrnuo na Dinamo i Bjelicu:

"Čuo sam se s Bjelicom. Neno je došao do kraja tako kako je došao, može biti ponosan na sve što je napravio, siguran sam da će jako brzo naći klub. Igoru Jovićeviću želim sve najbolje, znamo se još iz druge lige, klub je pokazao da se može iz omladinske škole doći na klupu seniora, to je jako dobro za klub. Dinamo je to pokazao već s Mariom Cvitanovićem i Željkom Sopićem, to je super prilika, a sada je na Jovićeviću da ju iskoristi."

Pročitajte više