Hit-igrač ne igra protiv Dinama zbog ugovora. "To je normalna stvar"

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

SLAVEN BELUPO i Dinamo u subotu u 19:10 u Koprivnici igraju utakmicu pretposljednjeg, 35. kola SuperSport HNL-a. Zagrebački klub je osigurao naslov prvaka Hrvatske, dok se koprivnički nalazi na devetome mjestu. Trener Slavena Ivan Radeljić na konferenciji za medije najavio je susret te potvrdio da neće nastupiti veznjak Benedik Mioč (29).

"Neće ga biti zbog ugovora. Nadam se da će se uspjeti dogovoriti, to je još u zraku. No, dok nema potpisa ugovora, mislim da neće konkurirati za momčad. Ako danas potpiše, sutra je u kadru. Mislim da je to normalna stvar, stvaramo ekipu za iduću godinu. Odlično je igrao, kapa dolje, ali moramo gledati sebe. Ako ga neće biti moramo vidjeti koga imamo, trebamo li nekoga u kadru, možemo li nekoga promovirati", rekao je Radeljić.

Mioč je zabio 11 golova ove sezone

Mioč je odradio fantastičnu sezonu u hrvatskom nogometu. U 34 nastupa u svim natjecanjima zabilježio je 11 pogodaka i pet asistencija, a osobito impresivan bio je u zimskom dijelu. U proljetnom je imao niz od deset utakmica bez gola i asistencije, no onda je Gorici dvaput zabio (4:1) u 33. kolu.

Kao što je Radeljić rekao, Miočev ugovor završava na kraju sezone i nije poznato hoće li ostati. Ranije u karijeri nastupao je za Osijek, Segestu, Višnjevac, Belišće, Puškaš Akademiju, moldavski Šerif, Hrvatski dragovoljac i gruzijski Saburtalo. U Slavenu je od ljeta 2022. i Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 400 tisuća eura. 

Pročitajte više