HKS traži od suda da Giričeku odobri kontakt s kćeri

HRVATSKI košarkaški savez poslao je zagrebačkom Općinskom sudu pismo apela u kojem od suda traži da Gordanu Giričeku odobri kontakt s jednogodišnjom kćeri u razdoblju od 1. - 25. srpnja. Ovaj potez HKS-a nije naišao na dobrodošlicu kod Gordanove supruge Nataše.

Nataša je, ogorčena HKS-ovim pismom, rekla za Jutarnji list kako ovaj potez doživljava kao pritisak na sud što ju je posebno naljutilo. "U vašem apelu potvrđuje se utjecaj obitelji Giriček, koja gdje god da dođe, ostvari ono što želi, a sve u cilju uznemiravanja mene kao osobe i majke." - stoji u pismu koje je HKS-u poslala Nataša Giriček.

"S obzirom na to da se nalazim u vrlo teškoj situaciji, usred brakorazvoda, borbe za skrbništvo, s neriješenim stambenim pitanjem i preživljavanjem s 2000 kuna koje Gordan šalje Lari, molim vas da mi to ne otežavate i da se ne bavite mnome i mojom Larom. Bavite se stvarima koja prozlaze iz samog vašeg imena." - poručila je Nataša HKS-u.

Bračni par Giriček pokrenuo je brakorazvodni postupak početkom ožujka ove godine, nakon što je njihova kćer navršila godinu dana života.

Problem u braku uspješnog košarkaša i njegove supruge nastao je kada je ona, navodno, odbila potpisati bračni ugovor po kojem, u slučaju razvoda, nema pravo na podjelu Gordanove imovine zarađene tijekom njihovog braka. Revoltiran tom supruginom odlukom, Gordan je odmah zatražio rastavu braka i pokrenuo proces za skrbništvo nad djetetom.

Gordan Giriček većinu vremena provodi u Americi gdje igra za NBA momčad Utah Jazz, a iako službeno još nije rastavljen od supruge Nataše, te nije dužan plaćati alimentaciju, odlučio je svojoj maloljetnoj kćeri svakog mjeseca slati po 2000 kuna novčane pomoći.

Pročitajte više