HNS: Oštro osuđujemo napad na Krovinovića, ujedinimo se svi protiv nasilja

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

IGRAČ Hajduka Filip Krovinović sinoć je napadnut u Zagrebu. Sve se dogodilo nakon utakmice zadnjeg kola SuperSport HNL-a koju je splitski klub igrao u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive i pobijedio 5:2. Hajduk se oglasio službenim priopćenjem o napadu na svog igrača, a iz neslužbenih izvora doznali smo detalje napada koji su nam potvrđeni. Stigla je i reakcija iz HNS-a.

Oštro osudili nasilje

"Hrvatski nogometni savez izražava zabrinutost i žaljenje zbog fizičkog napada na nogometaša Hajduka, Filipa Krovinovića, koji se dogodio sinoć u Zagrebu. Hrvatski nogometni savez primio je na znanje kako je sinoć u Zagrebu fizički napadnut nogometaš Hajduka i bivši mladi hrvatski reprezentativac Filip Krovinović. Smatramo da za ovakav čin ne postoji niti može postojati bilo kakvo opravdanje.

HNS uvijek oštro osuđuje svaki oblik nasilja, a u stalnoj komunikaciji s nadležnim institucijama ističemo važnost da se pronađu i procesuiraju pojedinci odgovorni za ovaj incident, kako ne bismo dozvolili daljnje podjele u nogometu i cijelom društvu.

Pozivamo širu sportsku zajednicu da se ujedinimo u osudi nasilja i promoviramo vrijednosti fair playa, poštovanja i zajedništva koje su temelj našeg sporta."

Pročitajte više