HOO: 101.5 milijuna kuna za 2006

PRORAČUN Hrvatskog olimpijskog odbora za sljedeću godinu iznosit će 101.5 milijuna kuna, od čega će iz državnog proračuna stići 40 milijuna kuna, od igara na sreću 46.5 milijuna kuna, a od vlastitih sredstava 15 milijuna kuna, kazao je na 12. sjednici Skupštine HOOa u Zagrebu predsjednik Zlatko Mateša.

On je dodao kako je dokaz da je HOO stabilna institucija i činjenica da su planirani prihodi od vlastitih sredstava veći za čak 50 posto od lani, bitno je jači prihod i od igara na sreću, dok će materijalni troškovi i plaće djelatnika HOO-a biti na oko 15-tak posto ukupnog proračuna. Također, višak sredstava još iz 2004. HOO će do 20. siječnja uplatiti nacionalnim sportskim savezima, a kako je sve veći interes sponzora i donatora za akcije HOO-a, i ova godina će biti u "financijskom plusu".

Mateša je izvijestio i o sastanku sa premijerom Sanaderom na kojem je usuglašeno da iz državnog proračuna sljedeće godine za Zimske olimpijske igre u Torinu ide 10 milijuna kuna, dok će HOO za ovu godinu od Vlade za pripreme za ZOI u Torinu dobiti 4.7 milijuna kuna. Najveći dio troškova za Torino financiran je iz vlastitih sredstava u 2005. godini, a sredstva za tu priredbu namjenski se ostvaruju u 2006.

Skupštinari su imali nekoliko primjedaba na financijski plan za 2006., pa je tako dopredsjednik HOO-a Goranko Fižulić smanjio stavku za mobilnu i fisknu telefoniju sa 1.25 milijuna kuna na 950 tisuća kuna, iako je Mateša naglasio da se ipak radi o olimpijskoj godini, pa su i troškovi telefoniranja veći.

Skupština je potvrdila i novu članicu Vijeća - Zvjezdanu Tumu Pavlov, bivšu odbojkašicu i sadašnju predsjednicu Atletskog kluba Slavonija iz Osijeka, ali i bivša članica Nadzornog odbora HOO-a. Zvjezdana Tuna Parlov se kao žena, ali i kao Slavonka savršeno uklapa u Vijeće, kazao je Mateša, obrazloživši kako u tom tijelu dosad nije bilo članova iz te regije.

Pročitajte više