Horvat: Moramo se pogledati u oči i svatko prvo neka počisti svoje dvorište

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija izgubila je 31:22 od Egipta u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva. Hrvatska je ovim porazom sebi znatno umanjila šanse za prolazak u četvrtfinale. Kroz cijelu utakmicu Egipćani su dominirali, dok je hrvatska reprezentacija bila loša, pogotovo u obrani.

Horvat: U teškoj smo situaciji

"Defenzivni dio nije bio dobar od početka, prelako smo primali golove. Kad se jedna ekipa kao što je Egipat razmaše, onda im ide sve što pokušaju. Kasnili smo stalno, nismo na vrijeme zatvarali. Trebali smo ih natjerati da rješavaju s desnog vanjskog akcije. Golmani bi nam pomogli, ali ni to nije funkcioniralo. Kad u obrani nismo dobri, stvara se nervoza i u napadu.

Imamo dan-dva za resetirati se. U teškoj smo situaciji, ali nije sve izgubljeno. Ovo je bila važna utakmica koja bi nam olakšala. Morat ćemo se sad vaditi i čupati. Izgubili smo s visokom razlikom i čeka nas dalje teško i krvavo prvenstvo", rekao je nakon utakmice za RTL izbornik Hrvoje Horvat.

"Teško je izdvajati pojedince nakon ovakve utakmice. Sigurno da ovakav broj hrvatskih navijača veseli. Sutra se moramo pogledati u oči. Svatko mora prvo počistiti svoje dvorište", dodao je kasnije izbornik na konferenciji za medije.

 

Duvnjak: Izgorjeli smo u prevelikoj želji

"Nismo uspjeli napraviti prekršaj u obrani. Promašili smo puno šuteva. Ovo je jedan šokantan poraz i jako smo daleko od četvrtfinala. Ne znam zašto smo izgubili. Možda smo izgorjeli u prevelikoj želji. Imali smo osjećaj da smo odlično pripremljeni, ali nadigrali su nas. Razlozi? Teško ih je naći jer smo tek na početku turnira", rekao je Domagoj Duvnjak.

 

Musa: Nisu nas iznenadili, znali smo sve akcije koje igraju

"Nismo bili dobri ni u obrani ni u napadu, u svemu živom smo kasnili. Kad smo trebali napraviti u obrani prekršaj, kasnili smo. Nismo se mogli dignuti. Kad bismo stajali dobro u obrani, nismo mogli napraviti prekršaj. Nisu nas iznenadili, znali smo sve akcije. Jedino iznenađenje je što mi nismo bili dobri. Devet razlike je puno", rekao je Željko Musa.

 

Glavaš: Zakazali smo

"Nismo zadovoljni, ništa nije išlo danas, posebno obrana. Kasnili smo u svaki duel, jednostavno nije išlo. Vjerujemo jedni u druge, htjeli smo pobijediti, ali obrana nije funkcionirala. Nijedan prekršaj nismo napravili kako treba. Zakazali smo. Moramo popričati u svlačionici i ući u svaku utakmicu sa 700 posto", rekao je Filip Glavaš.

Karačić: U napadu nismo pokazali ništa

"Nemam pojma što se dogodilo. Jednostavno su nas nadigrali. U napadu nismo pokazali ništa. Dali smo sve od sebe, ali izgleda da nismo mogli više. Imali smo priliku u drugom dijelu vratiti se, ali napad Egipta je bio vrlo raspoložen. Ovo nije bila Hrvatska kakvu svi očekuju", rekao je Igor Karačić.

Pročitajte više