Hrgović se oprostio od dresa BiH nakon što su ga navijači izvrijeđali na nacionalnoj osnovi

MIRKO HRGOVIĆ nakon pet godina igranja za izabranu vrstu BiH oprostio se od reprezentacije. Razlog zbog kojeg se igrač Jef Uniteda odlučio na takvu odluku su velike neugodnosti koje je doživio na sarajevskom aerodromu. Bivšeg igrača Hajduka su vrijeđali na nacionalnoj osnovi što ga je toliko pogodilo da se odlučio oprostiti od reprezentacije uoči utakmice BiH i Azerbajdžana.

"Došao sam na okupljanje, a nitko mi nije javio da se neće odazvati svi igrači. U zračnoj luci nepoznati ljudi su mi dobacivali  ali kad sam došao u hotel gdje se okupila reprezentacija i vidio sastav, bilo mi je jasno da tu nemam što raditi. Okupila se neka nova reprezentacija, ne zanima me tko bojkotira ali u ovakvim uvjetima nema smisla više igrati za BiH", rekao je Hrgović za Sportske novosti.

Vršitelj dužnosti izbornika BiH, Denijal Pirić u hotelu je dočekao igrača kojega je namjeravao postaviti kao kapetana momčadi. No nakon dva sata razgovora, Hrgović je otišao iz Sarajeva.

"Hrgović je vrlo ružno dočekan na aerodromu. Rekao mi je da su ga vrijeđali i da to nikad nije doživio. To ga je jako pogodilo pa je napustio reprezentaciju, otišao u Split, odakle će krenuti za Japan", rekao je Pirić.

U Jef Unitedu do 2009. godine

Bivši igrač Hajduka tako se može potpuno posvetiti Jef Unitedu s kojim ima ugovor još nešto više od godinu dana.

"Nakon što je otišao Josip Kuže, nisam igrao dvije utakmice ali sam zadnju utakmicu igrao u prvih jedanaest. Ugovor mi traje do 2009. godine i namjeravam ga u cijelosti odraditi", zaključio je Hrgović.

M.Pa.
Foto:sportin.ba

Pročitajte više