Boks

Hrgoviću otkazana još jedna borba, dobio je novi nadimak

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

"NAJIZBJEGAVANIJI boksač današnjice", tako borilački portal Boxing247.com naziva Filipa Hrgovića nakon što mu je otkazana borba protiv Martina Bakolea.

Neporaženi hrvatski boksač trebao se još prije nekoliko mjeseci boriti protiv Michaela Huntera, ali je Hunter odustao od borbe. Obećani honorari bili su zadovoljavajući i trebalo je samo dogovoriti datum te mjesto održavanja priredbe koju će njih dvojica predvoditi. I onda se Hunter samo povukao iz meča. Sada je isto učinio i Bakole.

"Njegov trener Billy Nelson rekao nam je kako neće ipak biti spreman za kolovoz, ali hoće za rujan. Bili smo razočarani, ali nam je bilo najvažnije da se ipak dogodi. A sad su se javili da ipak traže još jednu borbu prije te. Prošli smo cijelu IBF ljestvicu i nitko se ne želi boriti s Filipom Hrgovićem prije meča s Joshuom", rekao je najpoznatiji boksački menadžer današnjice Eddie Hearn.

"Bojim se da ljudi gledaju prema njemu i razmišljaju kako on nije netko koga mogu pobijediti. Pogledajte samo imena. Charles Martin, Andy Ruiz, Luis Ortiz, Tony Yoka i još toliko boraca koji trebaju pobijediti Hrgovića i postati obavezni Joshuini izazivači. To sve dokazuje koliki problem bi Hrgović mogao biti za boksače."

Hrgović je u dosadašnjih 12 borbi ostvario 12 pobjeda, od čega 10 nokautima. Posljednju borbu odradio je protiv Rydella Bookera prije više od pola godine.

Pročitajte više