Hrvati zavladali talijanskom ligom, samo Argentinaca i Brazilaca ima više

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

LJETNI prijelazni rok potvrdio je da se talijanska nogometna liga vraća u europski vrh u velikom stilu. Počelo je s dolaskom Cristiana Ronalda u Juventus, nastavilo se nizom zvučnih i skupih transfera, a najveći hit su Hrvati.

Nakon što su senzacionalno osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu, za hrvatskim nogometašima luduju brojni europski prvoligaši, a najviše Talijani.

Dolaskom Šime Vrsaljka u Inter u talijanskoj Serie A broj hrvatskih nogometaša popeo se na 21, a do kraja ljeta moglo bi ih biti i više, ali i manje.

Najskuplji je Ivan Perišić, koji će ostati u Interu uz Brozovića i najnovije pojačanje Šimu Vrsaljka, koji je posljednji stigao u Italiju.

S trojicom iz Intera, u Milanu su čak šestorica jer u gradskom rivalu igraju Ivan Strinić, Alen Halilović i Nikola Kalinić. No, Kalinić bi mogao napustiti klub.

Ovog ljeta u ligu su stigli Vrsaljko, Halilović, Ante Ćorić, Darijo Srna, vratili su se Mario Pašalić i Marko Pjaca, a Milan Badelj, Strinić i Stipe Perica su promijenili klubove.

Među gastarbajterima u ligi, samo su Argentinci (25) i Brazilci (34) brojniji. Hrvatska je sada ispred Srbije, koja u Serie A ima 19 nogometaša. Svjetski prvak Francuska u najjačem razredu talijanskog nogometa ima 18 igrača.

Pročitajte više