Hrvatska košarkašica u WNBA-u privukla pozornost natpisom na majici

Screenshot: X

HRVATSKA košarkašica Nika Mühl (23) debitirala je u WNBA-u, najjačoj ligi svijeta. Nakon problema s vizom zbog kojih nije zaigrala u prve četiri utakmice sezone, sada je dobila tri minute u pobjedi svog Seattle Storma 85:83 nad Indiana Feverom. Za to je vrijeme uhvatila dva skoka i promašila pokušaj za tri poena.

Hrvatica je u dvoranu stigla u posebnoj majici na kojoj je bila preslika njene vize, a preko toga je stajao natpis "Approved" ("odobreno"). Htjela je tako skrenuti pozornost na američku birokraciju koja joj nije dala da debitira za Seattle sve do pete utakmice.

Debitirala protiv zvijezde Caitlin Clark

Mühl je odabrana kao 14. izbor na ovogodišnjem draftu nakon četiri godine na sveučilištu UConn, gdje je postala košarkašica s najviše asistencija u povijesti tog sveučilišta. U WNBA debiju igrala je protiv Caitlin Clark, donedavne suparnice sa sveučilišta koja je postala jedna od najvećih zvijezda američke košarke.

Mühl je ujedno postala i četvrta hrvatska košarkašica u povijesti WNBA-a, nakon Koraljke Hlede, Vedrane Grgin Fonsece i Ivane Dojkić. Dojkić trenutačno igra za New York Liberty, dok je prošle sezone bila u Seattleu, za koji sada nastupa Mühl.

Pročitajte više