Hrvatici zbog vize propao debi u WNBA ligi

Foto: Instagram / Nika Mühl

HRVATSKA košarkašica Nika Mühl (23), koja je protekle četiri godine blistala na američkom sveučilištu Connecticut, a ovog je proljeća izabrana kao 14. na WNBA draftu, sinoć je trebala debitirati za Seattle Storm u prvoj utakmici sezone, ali propustila ju je "iz osobnih razloga."

Klub je naknadno otkrio da Zagrepčanka ima problema s vizom, odnosno da je tijekom sveučilišnih dana u Americi bila na studentskoj vizi, koja više ne vrijedi otkako je napustila koledž i postala profesionalka.

Mühl je posljednju utakmicu za UConn odigrala 5. travnja na Final Fouru NCAA lige, a nakon toga sve se odvijalo brzo. Samo 10 dana kasnije je draftirana i odmah se priključila svojoj novoj momčadi na pripremama za sezonu koja je počela sinoć.

Nova prilika za debi u petak

U Stormu su Hrvaticu zamislili kao pričuvnu razigravačicu, a bez nje Seattle je prvu utakmicu sezone izgubio 83:70 kod kuće od Minnesota Lynxa. Klub nije objavio nikakve detalje i nije jasno koliko bi moglo potrajati dok Mühl riješi problem s vizom, ali sljedeća prilika za debi bit će joj u noći s petka na subotu, kad Storm opet igra s Lynxom, ali ovaj put u gostima.

Pročitajte više