"Događaju se nenormalne stvari u hrvatskom nogometu, ovaj derbi će pokazati da može biti drugačije"

Foto: Hina

NEDJELJA u HNL-u donosi dva važna derbija, Rijeka od 15 sati dočekuje Osijek u borbi za vrh, a dva sata kasnije igraju Hajduk i Split.

Rijeka nakon 11 kola i dalje drži prvo mjesto s tri boda više od Dinama (koji ima utakmicu više), a sigurno će ostati na čelu i nakon današnje utakmice. Osijek ima pet bodova manje, ali pobjedom može preskočiti prvake i borbu za vrh učiniti zanimljivijom barem do zimske pauze.

Kek: Svi nas love

"To što nas svi love za mene predstavlja izazov. Jedva čekam početak utakmice. Sutra će se vidjeti karakter momčadi, ali prije svega pamet. To je derbi, tu je sve moguće. Idemo odigrati jednu pravu utakmicu, želim da ljudi vide da se u Rijeci igra dobar nogomet", poručuje Kek.

Matjaž Kek ne vjeruje da Osijek može iznenaditi njegovu momčad na Rujevici. "Osijek na terenu dobro izgleda. Imaju pojedince koji mogu riješiti utakmice, dosta su kompaktni i agresivni. To je momčad koja zaslužuje respekt i detaljnu pripremu. Mi moramo razmišljati o našoj igri jer samo s kvalitetnom igrom možemo doći do dobrog rezultata", rekao je Kek.

Osijek stopostotan u gostima, a Rijeka kod kuće

Rijeka je jedina momčad koja je ove sezone porazila preporođene Osječane (1:0), a kod kuće niže samo pobjede. S druge strane, Osijek je ove sezone bolji u gostima s pet pobjeda u pet susreta.


Prvi strijelci Rijeke igraju u velikoj formi, Slovenac Bezjak prvi je napadač lige sa 7 golova, a slijedi ga suigrač Gavranović sa 5 pogodaka koliko ima i najefikasniji igrač Osijeka Makedonac Ejupi. 

Zekić: Imamo razloga biti optimisti

Trener Osijeka Zoran Zekić uživa u euforiji oko kluba proteklih tjedana, a vjeruje i da njegovi igrači još imaju što pokazati.

"Radujem se što smo u ovakvoj situaciji, prvenstveno zbog naše momčadi. Siguran sam da ćemo biti spremni i da ćemo pružiti sve najbolje od sebe, ne razmišljamo o tome da se predamo prije same utakmice, bez obzira na optimizam koji dolazi iz riječkih redova. No, imamo i mi razloga biti optimisti jer smo sve dosadašnje gostujuće nastupe riješili u svoju korist".

Zbog sjajnog niza u gostima Zekić ne brine zbog atmosfere na Rujevici.

"Nije to nikakav otežavajući čimbenik za naše igrače, dapače, ja na to gledam kao na motiv više. Vjerujem da će utakmica proteći u pravom sportskom nadmetanju, da će biti kvalitetna i zanimljiva te da će i Rijeka i Osijek pokazati da je ovo zaista pravi derbi. I ne sumnjam da će se poslije susreta pričati samo o nogometu, bez ikakvih repova. Previše je toga opet negativnoga u hrvatskom nogometu, događaju se stvari koje nisu normalne, pa bi ovaj derbi trebao pokazati da sve može biti drukčije, puno pozitivnije".
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više