HRVATSKA REPREZENTACIJA

Hrvatska u rujanskih 135 minuta uspjela što nije u tri prijašnja meča zajedno

Foto: EPA-EFE

PREPOROĐENA Hrvatska igra sjajan nogomet u rujanskom ciklusu kvalifikacija za Euro 2020. Pobjeda 4:0 kod Slovačke uz još niz promašenih velikih šansi pokazala je da izabranici Zlatka Dalića itekako imaju što ponuditi, posebno mlade i osvježavajuće snage poput Nikole Vlašića i Brune Petkovića. 

Dobra igra nastavila se u Bakuu kod Azerbajdžana gdje je Hrvatska povela golom Luke Modrića iz penala i pritom fulala nekoliko velikih šansi. U prvom poluvremenu srebrni iz Rusije pucali su prema golu domaćina čak 16 puta, od čega sedam u okvir. Spašavao ih je golman Balayev.

Kad na tih 16 minuta u 45 minuta dodamo onih 31 iz Trnave protiv Slovačke (osam u okvir), dolazimo do jasne računice - Hrvatska je u 135 minuta Slovačke i Azerbajdžana, dakle, u utakmicu i pol, više puta tukla po golu protivnika nego u prethodne tri utakmice.

Protiv Azerbajdžana u Zagrebu, Mađarske u Budimpešti i Walesa u Osijeku Hrvatska je po golu pucala 42 puta, od čega deset u okvir. I to sugerira preporod Hrvatske uoči finiša kvalifikacija.

Broj udaraca Hrvatske protiv Azerbajdžana u Zagrebu, Mađarske i Walesa: 42

Broj udaraca Hrvatske protiv Slovačke i Azerbajdžana u Bakuu (135 minuta igre): 47

Hrvatska - Azerbajdžan 2:1

22 udarca, pet u okvir

Mađarska - Hrvatska 2:1

10 udaraca, dva u okvir

Hrvatska - Wales 2:1

10 udaraca, tri u okvir

Slovačka - Hrvatska 0:4

31 udarac, osam u okvir

Azerbajdžan - Hrvatska 0:1 (nakon prvog poluvremena)

16 udaraca, sedam u okvir

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više