BOKS

Hrvatski Divljak slavio u borbi karijere. Nokautirao je Wintersa u drugoj rundi

Foto: Reuters

ALEN BABIĆ nokautom je slavio protiv Shawndella Wintersa, 39-godišnjeg američkog boksača, te tako ostao neporažen nakon četiri profesionalne borbe. 

Njihova borba otvorila je program Fight Camp 4 boksačke priredbe, predvođene okršajem Dilliana Whytea i Alexandra Povetkina. Za dosad neporaženog Babića to je četvrta profesionalna borba i četvrta pobjeda.

Velika pobjeda Alena Babića

Hrvatski boksač dominirao je u obje runde, a Winters je prvi put na podu završio već u prvoj rundi. Minutu prije kraja Babić ga je srušio, ali nije uspio završiti posao.

U drugoj rundi je Winters dva puta završavao na podu, a onda je sudac nakon dvije minute i dvadeset sekundi borbe u drugoj rundi okončao borbu. 

Razlika u težini nije se vidjela

Podsjetimo, hrvatski boksač na vaganju je bio najlakši u svojoj profesionalnoj karijeri s 93,5 kilograma, dok je Winters čak pet i pol kilograma lakši i ima 88 kilograma.

Riječ je o težini kojom bi mogao zadovoljiti čak i uvjete za lakotešku kategoriju, ali to se u borbi nije vidjelo, Babić je bio brži i efikasniji pa ga je vrlo brzo završio. 

Pročitajte više