Hrvatski lovci precizniji od slovenskih

NA STRELJANI Lovačkog društva "Zec" u Metliki reprezentacija Hrvatskog lovačkog saveza je u tradicionalnom nadmetanju u lovnom streljaštvu u disciplini trap prvi put pobijedila reprezentaciju Slovenskog lovačkog saveza i osvojila prijelazni pehar.

Hrvatski lovci imali su respektabilnih 130 pogodaka, dok su Slovenci ostvarili 115 pogodaka.

Pobjedničku hrvatsku ekipu sačinjavali su lovci-strijelci koji su bili i najbolji u natjecanjima između 20 županija i grada Zagreba, a to su: Josip Glasnović (29 pogodaka), Ante Glasnović (27), Ivan Sočić (26), Tihomir Marjančić (26), Damir Zrinski (22) i Andrej Kacelar (17).

U pojedinačnom natjecanju u Metliki najbolji je bio Josip Glasnović (42 pogotka),ispred dvojice slovenskih strijelaca Ivana Sučića (41) i Antona Weissa (40+2) 4. Tihomir Marjančić Hrvatski lovački savez (40+1), 5. Denis Vatovec, LSS (39), 6. Ante Glasnović HLS (37).

Tijekom natjecanja potpisani su i sporazumi o zajedničkoj brizi o divljači i čuvanju njezina staništa u graničnim područjima između hrvatskih i slovenskih lovaca i to između Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije i Saveza lovačkih društava Notranjske i Kočevske, između LS Zagrebačke županije i Saveza LD Novo Mesto te između Karlovačke županije i Savinsko-kozjanskog saveza lovačkih društava.

Na prigodnoj svečanosti predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak naglasio je da lovci s obje strane granice trebaju brinuti o divljači bez obzira i na različite lovne sustave u susjednim zemljama. On je podsjetio na moto Međunarodnog savjeta za lov i čuvanje divljači (CIC) da "divljač ne poznaje granice", pa se u tom duhu i lovci moraju ponašati.

Pročitajte više