Hrvatski napadač je hit u Sloveniji. Zovu ga Rijeka, Krznar i austrijski prvak

Foto: Facebook (NK Rogaška)

HRVATSKI napadač Patrik Mijić (25) postao je hit u Sloveniji. U zimskom prijelaznom roku potpisao je za Rogašku, nakon što je prethodno igrao u slovačkom ViOnu, te u 17 nastupa u prvenstvu postigao 11 pogodaka, čime je izborio mjesto u najboljih 11 slovenske lige. Tome je dodao i tri gola u tri nastupa u kupu, u kojem u petak igraju finale protiv ND Gorice.

Mijić je bio ključni igrač Rogaške u borbi za ostanak koja je završila uspješno, ali će na kraju, čini se, dobiti negativan epilog. Rogaška je ostala bez licence za prvu ligu, a kako piše slovenski Sport Klub, zbog toga bi mogla ispasti u četvrtu ligu.

To bi ujedno označilo egzodus igrača iz Rogaške, a jedan od njih je i Mijić, na kojem su očekivali zaraditi i do pola milijuna eura, no sada će, prema svemu sudeći, otići besplatno. Interesa za njega ne nedostaje.

Želi ga i Rijeka

Isti medij tvrdi kako se očekuje da će se za Mijića ovih dana javiti i Rijeka, dok je još prije dobio ponudu slovenskog prvaka Celja, čiji je trener Damir Krznar. Spominju se i švicarski St. Gallen, ruski Baltik, poljski Gornik, rumunjski Cluj te čak i austrijski prvak Sturm Graz.

Mijić je karijeru započeo u slavonskobrodskom Željezničaru, nakon čega je igrao za Oriolik, Omladinac iz Gornje Vrbe, Međimurje, drugu momčad Dinama i Sesvete. Prvi put se u inozemstvo otisnuo 2022. godine. Bio je u austrijskim klubovima Dornbirnu i Hornu, a onda je otišao u Slovačku.

Pročitajte više