Hrvatski navijači napali Igora Štimca u Mariboru

PREDSJEDNIK Udruge prvoligaša i dugogodišnji djelatnik Hajduka Igor Štimac doživio je neugodnu scenu u Mariboru, uoči početka prijateljske utakmice Slovenije i Hrvatske. Ispred stadiona Ljudski vrt, dok je s urednom akreditacijom oko vrata pokušavao mirno ući u bazu NK Maribora, Štimca su počeli zadirkivati hrvatski navijači. Zadirkivanje je vrlo brzo preraslo u žestoki verbalni obračun. Navijači s obilježjima hrvatske nogometne reprezentacije prvi su započeli sukob; odaslali su prema Štimcu klasične uvrede: "Tovaru, uništio si Hajduk", "seljačino", "lopove" i tako u nedogled. Ili bolje rečeno, dok Štimac nije odgovorio na provokacije.

"Hajde momci, dođite ovamo jedan po jedan, koji će prvi", odgovorio je Štimac koji posljednjih godinu dana uredno pazi na svoje javne istupe, ali ponekad jednostavno ne uspijeva sakriti naglu narav.

U ulični obračun vrlo brzo umiješala se policija, s obzirom da su momci bili spremni prihvatiti Štimčev poziv na šaketanje. Nismo uspjeli doznati odakle je vesela navijačka družina koja je svoj performans zaključila skupnim pokazivanjem srednjeg prsta Igoru Štimcu i skandiranjem navijačke uspješnice "HNS pederi, nogomet ste sjebali".

Slovenska je policija inače vrlo dobro pripremljena za osiguranje visokorizične utakmice.  Na graničnom prijelazu Macelj provode se stroge kontrole, a hrvatske navijače policija prati od granice do ulaza na stadion. Hrvatski navijači na stadionu su smješteni u sektoru C i na njih budnim okom bodri oko 40-ak pripadnika specijalne policije.

Tradicionalna dovikivanja nisu izostala, Slovenci nam skandiraju "Ubij, ubij ustaše", na što su naši navijači odgovorili s popularnim "Tražim je na karti nema je, Slovenije". Navijači se nisu smirili ni za vrijeme izvođenja himni pa su tako i hrvatska i slovenska nacionalna himna popraćene zvižducima.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više