HRVATSKI OSMERAC ZA ATENU SLAŽE SE U SUBOTU NA JARUNU

Plan Hrvatskog veslačkog saveza (HVS) je da na olimpijskim igrama u Ateni, pored braće Skelin u dvojcu, nastupi barem s još jednim čamacem, a svi bi voljeli da to bude osmerac, izjavio je danas na konferenciji za tisak, uoči subotnje izborne utrke na Jarunu za sastav posade osmerca, predsjednik HVSa Zdravko Jurčec.

Direktor reprezentacije Igor Čulin naglasio je da će osmerac sastaviti od najspremnijih veslača, a da će subotnja utrka na Jarunu, na kojoj će nastupiti devet naših najboljih posada biti prva u nizu provjera spremnosti naših veslača. "Želja nam je da dobijemo četiri ujednačena dvojca koji će moći prijeći stazu u vremenu od 6 minuta i 40-ak sekundi s manjim odstupanjima i od njih sastaviti osmerac koji će svoje kvalitete morati potvrditi na utrkama Svjetskog kupa 7. svibnja u Poznanu i 27. svibnja u Muenchenu", rekao je Čulin koji još nije odredo tko će biti trener osmerca, ali je rekao da će to biti onaj tko bude imao najviše veslača u čamcu.

Glavna zadaća našeg osmerca bit će na izlučnoj regati, koja će se od 13. do 16. lipnja održati u Luzernu. U konkurenciji osmeraca iz Poljske, Rusije, Češke i Nizozemske trebali bi osvojit jedno od dva prva mjesta i time, uz braću Skelin, osigurati nastup u Ateni, gdje bi branili broncu iz Sydneya.

Čul in će osmerac sastaviti od dvojaca iz splitskog Gusara Boraska-Vučičić, Ražov-Mrduljaš, "mladostaša" Vekić-Martinov i Vekić-Lovrić, te četiri zadarska dvojca Dragičević-Milin, Vujević-Bajlo, Marić-Niseteo, te braća Eškinja i dvojaca riječkog Jadrana Topić-Brec.

(Hina) xad yad

Pročitajte više