Hrvatski reprezentativac ide u Milan? Evo što je odgovorio na pitanje o odlasku

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

MARIN PONGRAČIĆ jedno je od 26 imena na preliminarnom popisu igrača koji je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić sastavio za Europsko prvenstvo. Stoper Leccea konkurirat će za mjesto u obrani na Euru na kojem je Hrvatska u skupini s reprezentacijama Španjolske, Italije i Albanije. Upitno je hoće li i nakon Europskog prvenstva biti igrač Leccea.

U talijanskim medijima pojavila se informacija da je za hrvatskog braniča vrijednog šest milijuna eura (prema Transfermarktu) zainteresiran Milan. Pongračić je pod ugovorom s Lecceom do kraja sezone 2025./26., a na pitanje o svojoj budućnosti istaknuo je:

Prvo Euro, a onda odluka

"Sviđa mi se ovdje mnogo toga, od hrane do mora, ali najviše mi se sviđaju ljudi i njihova pristupačnost. Jedino što mi nedostaje je obitelj. Glavni cilj mi je maksimalno iskoristiti potencijal koji imam. Već sam dosta napredovao."

"Trenutačno sam igrač Leccea i sretan sam ovdje. Želim odigrati dobro Europsko prvenstvo i onda se malo odmoriti. Vidjet ćemo što će se potom dogoditi, ali imam ugovor i želim dati svoj maksimum za ovaj dres", dodao je.

Pongračić je karijeru započeo kao igrač 1860 Münchena, a potom igrao za RB Salzburg, Wolfsburg i Borussiju Dortmudn. Član Leccea je od 2022. godine.

Pročitajte više