Hrvatski reprezentativac pred odlaskom. Englezi: Nije mu ponuđen novi ugovor

Foto: EPA

BORNA BARIŠIĆ (31) na kraju sezone napušta Glasgow Rangerse te će potpisati ugovor s Trabzonsporom. Škotski mediji, turski novinar Emre Sel, talijanski insajder Lorenzo Lepore i Daily Record samo su neki od onih koji su pisali o toj temi krajem travnja i početkom svibnja, a sada im se priključio i Football Insider.

Prema podacima Transfermarkta, Barišiću za više od dva tjedna istječe ugovor sa škotskim velikanom. Novi mu dosad nije ponuđen, tvrdi Football Insider, a s obzirom na to da aktualna suradnja vrijedi do 31. svibnja, prilično je jasno da mu neće produljiti suradnju. Barišić će tako nakon šest godina promijeniti klub.

U aktualnoj sezoni upisao je 35 nastupa, jedan pogodak i šest asistencija. "Iako se Barišićeva minutaža u posljednje vrijeme povećala, njegovi nastupi nisu naveli klub da mu ponudi novi ugovor", objavio je Football Insider.

Barišić potpisuje financijski najveći ugovor u karijeri?

Barišić je nastupao za BSK iz Bijelog Brda, Dinamo, Lokomotivu i Osijek, iz kojeg je 2018. godine u transferu vrijednom 2.45 milijuna otišao u Rangers. Dosad je sa škotskim velikanom osvojio tri trofeja.

S obzirom na tvrdnje Daily Recorda o "bogatoj ponudi", Barišiću bi ugovor s Trabzonsporom, u financijskom smislu, mogao biti najbolji u karijeri. Uostalom, Daily Record objavio je i da je njegovu suigraču u Rangersima Johnu Lundstramu (30) Trabzonspor ponudio ugovor koji po pitanju novca nadmašuje onaj u Rangersu.

Ako zaista potpiše s Trabzonsporom, Barišić će iduće sezone biti suigrač sa sunarodnjakom Mislavom Oršićem, a možda i Tonijem Teklićem, koji je sada na posudbi u Karagumruku.

Barišić ima 35 nastupa za hrvatsku reprezentaciju

Barišić je za hrvatsku reprezentaciju upisao 35 nastupa i jedan gol te osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je igrao protiv Japana u osmini finala. Očekuje se da će biti na popisu izbornika Zlatka Dalića za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, koje počinje u lipnju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.5 milijuna eura.

Pročitajte više