Huligani prebili vrhunskog pikadista. Tukli su ga dok je ležao na podu

Foto: Profimedia

BELGIJSKI pikadist Kim Huybrechts (38), 33. igrač svijeta prema PDC-u, pretučen je u četvrtak u Bruxellesu nakon finala belgijskog nogometnog kupa u kojem je Royale Union SG pobijedio Antwerp 1:0. Vrhunskog pikadista, koji je u karijeri osvojio sedam turnira, i njegova prijatelja Kevina Belmansa navodno su napali huligani.

Supruga Dana Verhaegen na Facebooku je objavila, a Daily Mail prenio, da su Huybrechtsa udarali šakama i nogama dok je bio na tlu, a potom je pobjegao i prišao autobusu navijača Antwerpa. Belmansa su navodno udarali motociklističkom kacigom. Huybrechts je prebačen u bolnicu, gdje mu je utvrđen dvostruki prijelom ključne kosti.

"Kao što su mnogi već čuli, stvari su pošle po krivu nakon finala kupa"

"Kao što su mnogi već čuli, stvari su pošle po krivu nakon finala kupa. Ukratko, bio je kraj utakmice i navijači Antwerpena hodali su stazom kroz park prema autobusima. Red je zastao zbog sumorne atmosfere.

Kim i Kevin (Belmans, također pikadist, op. a.) htjeli su zaobići red i proći kroz otvor u ogradi kako bi brže stigli u autobus. Zatim su napadnuti s leđa. Dok je Kim ležao na tlu i primao udarce, zadobio je dvostruki prijelom ključne kosti u desnoj ruci", napisala je Verhaegen.

Brojni mediji podsjećaju na slučaj belgijskog pikadista Erika Clarysa (55), koji je nakon višestrukog loma ruke morao prekinuti karijeru, te ističu da bi Huybrechts mogao doživjeti isto s obzirom na to da strelice baca upravo desnom rukom. Nije, stoga, poznato hoće li se i kada moći vratiti natjecanju. Krajem lipnja trebao bi sa sunarodnjakom Dimitrijem van den Berghom sudjelovati na Svjetskom kupu.

Pročitajte više