Igra li Hajdukovo krilo posljednju utakmicu za Bijele?

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

HAJDUK u subotu gostuje kod Lokomotive na Kranjčevićevoj u sklopu posljednjeg kola Super Sport HNL-a. Utakmica se igra s početkom u 19:10. Susret je to u kojem se igra samo za prestiž, budući da ni jedna ni druga momčad ne mogu ostvariti pomak na ljestvici. Hajduk će sezonu okončati na trećem mjestu, a Lokomotiva na petom.

Bijelima se polako vraćaju igrači s preduge liste ozlijeđenih. U prošlom kolu se nakon 206 dana na teren vratio Dario Melnjak, a uoči utakmice protiv Lokomotive s momčadi ponovno trenira Emir Sahiti. 25-godišnji krilni igrač je propustio posljednje tri utakmice Hajduka.

Odlazi li Sahiti na ljeto iz Hajduka?

Prvu utakmicu protiv Varaždina je propustio zbog kazne trenera Jure Ivankovića. Naime, Sahiti je na jednom treningu primio udarac te procijenio kako mu to daje za pravo da samostalno napusti taj trening bez da se javi treneru. Nakon utakmice s Varaždinom je vraćen u momčad, ali je na treningu uoči utakmice protiv Istre prije 10 dana dobio nezgodan udarac u oko, a liječnici su mu propisali sedam dana mirovanja.

Ako Sahiti zaigra protiv Lokomotive, lako je moguće da će mu to biti posljednja utakmica za Hajduk. Kosovar je u Hajduk došao 2018. godine, prošao sito i rešeto druge momčadi, bio već otpisan, a onda eksplodirao na posudbi u Šibeniku u sezoni 2020./21. te nakon povratka na Poljud postao nezamjenjivi dio prve momčadi.

Do sada je za Hajduk odigrao 113 utakmica u kojima je zabio 18 golova i upisao 14 asistencija, a ugovor s Bijelima mu završava na ljeto 2026. godine. Već duže vremena se špekulira da će Sahiti napustiti Hajduk ovog ljeta, a dojam je da ni klub ni igrač ne bi imali ništa protiv toga. U prošlosti je veliki interes za njegove usluge iskazao HSV, ali Hajduk je tražio preko 4 milijuna eura za njega, što Nijemci nisu prihvatili. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 2.3 milijuna eura.

 

Pročitajte više