hnl

Igrači se ozljeđuju zbog bolesti travnjaka? Hajduk privremeno postaje beskućnik

Foto: Miroslav Lelas /Pixell

HAJDUK je u posljednjem kolu SuperSport HNL-a kiksao na Poljudu s Istrom. Splićani su u samoj završnici susreta gubili 2:1, a onda je par minuta prije kraja Marko Livaja zabio svoj drugi gol za konačnih 2:2. Ipak, osim još jednog razočaravajućeg nastupa Hajduka, za oko je zapalo katastrofalno stanje relativno novog travnjaka na Poljudu.

Kako je travnjak postavljen prije samo godinu dana, neobično je da je u jako lošem stanju, da je izuzetno teško igrati, a čak tri igrača Hajduka (Grgić, Mlakar i Nikola Kalinić) su upravo zbog oranice na Poljudu zaradili ozljede. Podsjetimo, Mlakar je u igru ušao umjesto ozlijeđenog Kalinića, pa se ubrzo i on ozlijedio.

''Dogodila se ta neka bakterija, bolest, diljem Europe propadaju travnjaci. Čuo sam da je to pošlo od Nice. Ne mogu ja utjecati na to kao trener'', rekao je trener Mislav Karoglan kad su ga pitali za komentar u travnjaku nakon Istre.

No, ovakva situacija nije od jučer. Početkom rujna smo tražili upit od Hajduka kad misle obaviti sanaciju stadiona. 

"Nakon iznenadnog pogoršanja travnjaka glavnog terena na Poljudu, HNK Hajduk je pozvao predstavnike izvođača radova tvrtke Rappo, zajedno s delegacijom HNS-a da se u najkraćem mogućem roku utvrde razlozi naglog propadanja travnjaka unatoč svakodnevnim zajedničkim uloženim naporima u samo održavanje.

Sprema se servis

Pregledom i posebnom analizom uzoraka u specijaliziranom laboratoriju iz Njemačke potvrđeno je kako se radi o izuzetno agresivnoj i brzoširećoj bolesti pod nazivom GLS (razvoju bolesti pogoduju visoke noćne temperature i velika vlažnost). Zbog specifičnih temperaturnih uvjeta, bolest se rapidno širi na travnjacima po cijeloj Europi (Njemačka, Francuska, Španjolska…).

U skladu s aktualnom situacijom, u tijeku su finalni dogovori oko aktivnosti kojima će se sanirati postojeće stanje travnjaka do početka reprezentativne pauze. Nakon prvenstvene utakmice s Istrom 1961 (17. rujna) pristupit će se kompletnom servisu travnjaka sukladno uputama izvođača koji bi trebao biti gotov do prvog idućeg službenog susreta na Poljudu. Podsjetimo, novi poljudski travnjak postavljen je u srpnju prošle godine u skladu s inicijalnim dogovorom te ugovorom koji je potpisan s Hrvatskim nogometnim savezom'', poručili su iz Hajduka, kojem je reprezentativna pauza dobro došla da riješi problem.

Hajduk postaje beskućnik

Iz Hajduka su nam rekli da bi sanacija trebala trajati do 8. listopada, odnosno do dana kad će Hajduk na Poljudu igrati protiv Varaždina. No, dođe li do nepredviđenih problema, postoji i mogućnost zamjene domaćinstva s Varaždinom. Tada bi idući susret na Poljudu bio derbi protiv Dinama 21. listopada.

Hajduk je do tada beskućnik, barem što se tiče treninga. No Splićani će do kraja radova na svom Poljudu trenirati na nekim igralištima u blizini Splita. 
 

Pročitajte više