LIGE PETICE

INTER - GENOA 4:0 Pobjeda Intera za prvo mjesto i vjerojatni otkaz Motti

Foto: EPA

NOGOMETAŠI milanskog Intera 2019. godinu završit će na čelu ljestvice talijanskog prvenstva zahvaljujući visokoj domaćoj pobjedi od 4:0 protiv slabašne Genoe u susretu 17. kola.

Dvostruki strijelac za Inter bio je Lukaku (31, 71), a po jednom su mrežu gostiju tresli Gagliardini (33) i Esposito (64-11m).

Motta pred otkazom

Marcelo Brozović nije konkurirao za nastup u momčadi Intera, dok je Marko Pajač ostao na klupi Genoe. A na toj klupi vjerojatno neće ostati trener Thiago Motta, za kojeg talijanski mediji tvrde da je zadnji put vodio momčad Genoe. 

Motta je prije Genoe vodio mladu momčad PSG-a i postavio temelje revolucionarne formacije 2-7-2, a prije trenerske karijere bio je igrač brojnih klubova, pa tako i Intera.

Vodeći Inter sada ima 42 boda, kao i drugi Juventus, ali Inter ima bolju razliku pogodaka, dok je Genoa pretposljednja, 19. s 11 bodova.

Udinese siguran

U prvoj utakmici subotnjeg programa Udinese je na svom terenu svladao Cagliari 2:1. Udinese je poveo krajem prvog poluvremena golom De Paula (39), da bi pred kraj susreta u nešto više od minute pala dva gola.

Prvo je Joao Pedro (84) poravnao na 1:1, da bi ubrzo Fofana (85) vratio domaće u vodstvo. Marko Rog igrao je do 81. minute za Cagliari, kojem je ovo drugi poraz zaredom, te je ostao peti s 29 bodova, dok je Udinese skočio na 14. mjesto s 18 bodova.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više