Inter odgovorio Hajduku: Neka Torcida organizira svoje skupove

Foto: Screenshot

TORCIDI u nedjelju, uoči utakmice Intera i Hajduka u Zaprešiću, koja je završena 2:2, nije bilo dozvoljeno unošenje transparenata. Na jednom je pisalo "Iskorak = odlazak NO", a na drugom "S resort Perla Štico Kerumu kliče, ajmo opet satrat Hajduk nas dvi propalice".

Nakon susreta Hajduk je zatražio objašnjenje od Intera, koji se oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. 

"NK Inter-Zaprešić kao organizator javnog okupljanja i ja kao odgovorna osoba, poduzeli smo sve potrebne radnje i aktivnosti da bi se utakmica 5. kola HT Prve nogometne lige NK Inter-Zaprešić- HNK „Hajduk“ održala u propisanim uvjetima kako za aktere na terenu, tako i u gledalištu.

U skladu s odredbama Zakona o javnom okupljanju, Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, Propozicijama natjecanja 1. HNL, te Prosudbi sigurnosti NK Inter-Zaprešić po kojoj se organiziraju utakmice na stadionu u Zaprešiću proveli smo sve radnje u korist uspješne organizacije ove utakmice.

Navijačima HNK „Hajduk“ nije bilo zapriječeno unošenje navijačkih rekvizita s obilježjima kluba i porukama podrške kluba, ali im je bilo zapriječeno unošenje natpisa koji nemaju veze s predmetnom utakmicom.

NK Inter-Zaprešić kao organizator javnog okupljanja i ja kao odgovorna osoba ne možemo i nismo dozvolili unošenje natpisa kojim se vrijeđa osobe koji nemaju veze s ovom utakmicom.

Ako navijači HNK „Hajduk“ žele javnosti prezentirati svoje stavove po bilo kojem pitanju u društvu, mogu organizirati na zakonom predviđeni način javno okupljanje i pritom odrediti odgovorne osobe za taj skup i tada tamo iznositi svoje stavove o bilo čemu žele i naravno odgovarati za to.

Nije točna Vaša tvrdnja da je i na zadnjoj utakmici u Zaprešiću bilo zapriječeno unošene transparenata navijačima Hajduka i ne priliči Vam na taj način potenciranje naših propusta, jer njih jednostavno nije bilo.

Sa željom Vašem nogometnom klubu na što boljim sportskim rezultatima,

Sportski Vas pozdravljamo!

NK Inter-Zaprešić
Direktor Branko Laljak"

Pročitajte više