Ipak se pokreće: Bodybuilder Enea Tonsa dobio prvu novčanu donaciju za odlazak na Svjetsko prvenstvo

NEDUGO nakon što je na Indexu objavljen intervju s Riječaninom Eneom Tonsom koji je član body building reprezentacije Hrvatske, na adresu njegova matičnoga kluba je stigla prva novačana donacija u iznosu od tri tisuće kuna koju je uplatila Primorsko-goranska županija. Kao prvak Hrvatske u svojoj kategoriji, Enea će kao član reprezentacije braniti boje hrvatske zastave na Svjetskom prvenstvu u body buildingu koje će se održati 11.14.12.2009. u Madridu. Tijekom razgovora je Enea nekoliko puta spomenuo kako su "mnogi obećavali sponzorske ugovore, ali ih nitko nije zaista i ponudio".

Ipak, nakon što je na račun kluiba uplaćena prva dotacija, Enea nije krio radost. "Napokon se nešto pokrenulo", skromno i samozatajno je rekao Riječanin.

Podsjetimo, 25-godišnji Enea je na juniorskom prvenstvu Hrvatske 2002. godine u Zagrebu osvojio četvrto mjesto, a godinu dana kasnije osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju. U svibnju ove godine je Enea na XII. Hrvatskom prvenstvu u bodybuildingu, fitnessu, classic bodybuildingu i bodyfitnessu za žene i muškarce osvojio prvo mjesto u kategoriji classic bodybuilding do 180 centimetara. Nedugo nakon toga natjecanja, Rječanin je sudjelovao na Bihać openu, međunarodnom prvenstvu u body buildingu i body fitnessu gdje je također u kategoriji classic bodybuilding osvojio titulu prvaka.

Županija stala iza Enee

Da se stvari u donacijama u body buildingu ipak pokreću u pravom smjeru potvrđuje i ugovor o donaciji kojega su sklopili Primorsko-goranska županija i Enein matični klub, Body building klub Krk. Odlukom Ureda županije i predstojnika Branka Škrobonje, na račun Eneina kluba je uplaćena novčana dotacija kao financjska potpora za Enein odlazak na Svjetsko prvenstvo u Madrid.

Enea Tonsa, vrhunski body builder s dušom plesača

"Temeljem Odluke o izvršavanju Proračuna Primorsko-goranske županije za 2008. godinu i Odluke župana Primorsko-goranske županije o rasporedu sredstava proračunske zalihe od 18. studenog 2009. godine", Eneinom je klubu, kojeg predstavlja predsjednik Mario Jarnečić koji je ujedno i Enein trener uplaćen iznos od tri tisuće kuna kao financijska potpora za putovanje Enee Tonse na Svjetsko prvenstvo u body buildingu u Madrid.

Premda uplaćena sredstva neće biti dovoljna za pokriti sve troškove koje će Enea i njegov tim imati u Madridu, ipak je hvalevrijedna odluka Županije da stane iza jednog mladog i perspektivnog sportaša.

Pročitajte više