Irci ne znaju za prijateljske utakmice, a Hrvatska nikada nije slavila u Dublinu

HRVATSKA reprezentacija večeras će u Dublinu odigrati prijateljsku utakmicu ususret nastavku kvalifikacija. Bilić ima problema sa sastavljanjem momčadi, a protiv Irske ne može računati na nekolicinu igrača.

Na Bilićevu popisu su: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Strinić, Schildenfeld, Pranjić, Vukojević, Dujmović, Kranjčar, Modrić, Iličević, Perišić, Kalinić, Olić, Mandžukić, Eduardo i  Petrić. Zbog problema s koljenom otpao je Nikica Jelavić, a neće igrati ni Milan Badelj. Ovo je tako prilika da izbornik isproba neke nove opcije, a Irska je reprezentacija u rangu Grčke i Izraela, najvećih konkurenata u kvalifikacijskoj skupini.

"Poznavajući Irce i nas, čeka nas dobra utakmica. I oni, kao i mi, ne prave puno razlike između prijateljskih i natjecateljskih susreta", rekao je Bilić te dodao kako je dobra vijest što je Stipe Pletikosa našao novi klub. Međutim, nakon što je i Vedran Runje ostao bez kluba napustivši Lens, čini se kako će na golu protiv Irske priliku dobiti vratar Hajduka Danijel Subašić, jedini koji je u natjecateljskoj formi.

Vraća se Robbie Keane, Hrvatska idealan protivnik za pripremu dvoboja sa Slovačkom


S druge strane u momčadi Irske nakon duo vremena vraća se jedan od najboljih napadača Robbie Keane, a izbornik Giovanni Trapattoni se nada kako će dvoboj s Hrvatskom poslužiti igraču da se polagano vrati u natjecateljski ritam. "Keane je jako važan igrač za nas, spreman sam mu dati poluvrijeme protiv Hrvatske i nadam se kako će uskoro biti u sasvim spreman za izazove koji nas očekuju, rekao je Talijan.

"Ova će utakmica biti važan pokazatelj uoči našeg kvalifikacijskog susreta protiv Slovačke 2. rujna. Puno igrača dobit će priliku zasjati protiv vrlo jakog protivnika. Hrvatska je trenutno u samom vrhu Fifine ljestvice i bit će to bez sumnje teška utakmica za nas", dodao je Trapattoni.

Inače, ovo će biti peti put da Hrvatska gostuje u Dublinu, a do sada nije upisala ni jednu pobjedu. Možda je vrijeme da se prekine i ta tradicija, a Bilić ističe: "Nama bi dobar rezultat tamo dosta značio, jer osim renkinga, važno je napraviti dobru atmosferu za ono što nas očekuje sljedećih mjeseci".

Pročitajte više