Ispovijest kapetana Boce: "Umalo su nas ubili"

Foto: Getty Images / Guliver Image

TIJEKOM dana bit će poznato kad i gdje će se konačno odigrati uzvrat finala Copa Libertadoresa između Rivera i Boce. Prvi povijesni Superclasico završio je 2:2 na Bomboneri, a drugi je odgođen dva puta u dva dana jer su navijači Rivera ispred stadiona napali autobus s igračima Boce, od kojih su neki bili ozlijeđeni i povraćali zbog suzavca koji su navijači ubacili u autobus.

Jedan od ozlijeđenih je i kapetan Pablo Perez, kojem je dio razbijenog stakla ozlijedio oko. Nakon napada odmah je prevezen u kliniku Otamendi u Buenos Airesu te je i dalje upitan za nastup u finalu.

"Ako ostanem bez oka, nitko mi ga više neće moći vratiti. Nismo mogli igrati i to je bilo očito. Ne želimo se vratiti na stadion na kojem smo mogli poginuti. Ljudi su tamo ludi. Umalo su nas ubili!" poručio je Perez te direktno napao CONMEBOL koji je želio da se finale odigra unatoč svemu.

"Njihovo ponašanje je sramotno. Trener Schelotto me nazvao telefonom dok sam još bio u bolnici i rekao da postoji mogućnost da ipak igramo. Oni su htjeli utakmicu po svaku cijenu što je apsurdno u toj situaciji jer smo mogli poginuti. Čak se ni ne sjećamo svega najbolje. Pred ulazak na stadion čekala nas je skupina navijača i počela gađati kamenjem. Stakla su letjela na sve strane... Tužno je sve to jer znam da nisu svi navijači isti i da većina nema veze s tim. A što bi se tek dogodilo da smo pobijedili? Imam ženu i tri kćeri. Bio sam uplašen i jedva sam dočekao da ih uplakan zagrlim kad sam stigao kući", ispričao je svoje potresno iskustvo Perez. 

Pročitajte više