Ivan Ljubičić: Da u tenisu postoji neriješeno ovaj meč bi tako završio

IVAN LJUBIČIĆ iznimno je umoran nakon pobjede nad Thomasom Johanssonom, koja je trajala gotovo tri sata. Zbog svoje iscrpljenosti odlučio je i otkazati meč u parovima s Marinom Čilićem.

"Iznimno sam iscrpljen. Ne može postojati izjednačeniji meč od ovoga. Oboje smo osvojili ukupno116 poena i uzeli po break u meču. Da postoji neriješeno u tenisu, ovaj meč bi tako završio. Vrlo je teško igrati protiv igrača na čiji servis osvojiš samo četiri poena u cijelom meču, jer znaš da ako izgubiš servis, kraj je blizu".

"Da, istina je, otkazujem meč parova. Ispričao sam se Čiliću, a on je bio pun razumjevanja." - priznao je Ljubo. Umor je razumljiv nakon dva iznimno naporna meča koja je naš najbolji tenisač odigrao u dva dana, današnji protiv Šveđanina Thomasa Johanssona, kao i jučerašnji u drugom kolu, protiv Austrijanca Stefana Koubeka.

Protiv Južnoga će biti vrlo teško, to je, kaže, neosporno.

"Iako imam 5:0 omjer protiv Južnjia ovo će biti sasvim drugi meč. Dobio sam ga ovdje prošle godine, ali on je sada mnogo napredovao. Puno je bolji igrač nego prije i očekujem iznimno težak meč. - dodao je Ivan.

Za kraj je Ljubičić napomenuo kako je ovo i za njega prebrza podloga.

"Igraču koji je visok kao ja ova podloga je prebrza. Loptice mi odskaču do koljena pa stalno moram igrat slice. Vrlo mi je teško tako igrati." - drži Ivan Ljubičić.

V.B.
Foto: M.P.

Pročitajte više