ATP

Ivan Ljubičić otkrio što će biti s karijerom Rogera Federera

Foto: Getty Images

MNOGI teniski fanovi pobojali su se da bi prekid natjecanja zbog koronavirusa mogao ponukati Rogera Federera da okonča svoju nevjerojatnu karijeru ili barem ubrza odluku o povlačenju.

No njegov trener Ivan Ljubičić sve je umirio rekavši da mu Federer nikad nije ni natuknuo da razmišlja o odlasku te da mu obustava nije nimalo promijenila planove za iduću sezonu.

Švicarcu je 38 godina, a u veljači je bio na operaciji koljena pa bi propustio zemljaški dio sezone i da se sezona normalno odvija.

"Roger se oporavlja, na rehabilitaciji je nakon operacije", rekao je Ljubičić za talijanski Sky Sport.

"Za nas se ništa ne mijenja, Ova situacija je nesretna, ali naš program rada bio bi isti i da nema virusa", objasnio je Ljubo te je iznio svoje stajalište o nastavku sezone.

Embed from Getty Images

"Vlade raznih zemalja reći će nam kad ćemo opet moći putovati po svijetu. Oni s više iskustva vjerojatno će se bolje nositi s povratkom, ali zaista ne znamo kako će se stvari odvijati. Igrači vole igrati u kontinuitetu, a rezultati u Australiji, nakon mjesec dana neigranja, brojnim iznenađenjima to dokazuju svake godine", rekao je Ljubičić.

Složio se s Federerom o ideji o ujedinjenju ATP-a i WTA-a u tijelo koje će upravljati i muškim i ženskim tenisom.

"Ono bi imalo vrijednost koja bi bila više nego dvostruko veća od sadašnje pojedinačne strukture. Razmišljamo i o tome kako bi tvrtke poput Skya mogle kupiti prava na sve Grand Slamove te muške i ženske Masterse. To bi bilo zanimljivo i vrijednost bi bila veća nego na pojedinačnim turnirima. Ideja je dobra, ali dug je put do njenog ostvarenja", rekao je bivši treći igrač ATP liste i pobjednik Davis Cupa 2005.

Pročitajte više