SKIJANJE

Ivica Kostelić: Zubo ante portas! Uvijek nadbrojani, nikad nadjačani

Foto: Facebook

FANTASTIČNI Filip Zubčić osvojio je drugo mjesto u veleslalomu u Hinterstoderu i sad zaostaje samo 26 bodova za Henrikom Kristoffersonom u utrci za Mali kristalni globus.

Pobijedio je Alexis Pinturault, a treće mjesto osvojio je Kristofferson. Sjajan rezultat Filipa Zubčića na Facebooku je prokomentirao i naš najbolji skijaš u povijesti, Ivica Kostelić.

"Zubo ante portas! Uvijek nadbrojani, nikad nadjačani", napisao je Kostelić uz fotografiju na kojoj Zubčić sa svojim timom slavi sjajan rezultat. 

Kostelićev nasljednik

Posjetimo, prve bodove u Svjetskom kupu Zubčić je osvojio kao 21-godišnjak 12. prosinca 2014. u Aareu 25. mjestom u veleslalomu. Samo devet dana kasnije u veleslalomu, ali u Alta Badiji, osvaja sjajno sedmo mjesto.

I tada je do uspjeha karijere stigao izvrsnom drugom vožnjom, i to sa startnim brojem 64. Zubčićevo fantastično sedmo mjesto podsjetilo nas je na Aspen 2001. godine. Naime, i tada je klinac iz Zagreba, ali po imenu Ivica Kostelić, također sa startnim brojem 64 osvojio prvo mjesto, a čini se da je 13 godina kasnije Profesor dobio nasljednika u liku i djelu 21-godišnjeg Filipa Zubčića.

Pročitajte više