Transferi

Iz Juventusa progovorili o Mandžukiću: "Strpite se, i mi čekamo novosti"

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOŠ SE ne zna gdje će Mario Mandžukić provesti ovu polusezonu. Hrvatski napadač otpisan je u Juventusu, a ima tri ponude iz Katara. 

Dolaskom novog trenera Maurizija Sarrija 33-godišnji hrvatski napadač pao je u drugi plan u klubu u kojem je prethodnih sezona bio jedan od ključnih igrača. Mario je, tvrdi Sarri, pokazao manje na treninzima od Gonzala Higuaina i zbog toga nije u momčadi. Talijani ga ove sezone čak nisu prijavili za nastup u Ligi prvaka.

"Mandžukićeva situacija je komplicirana i trenutno je transfer u zastoju", otkrio je prvi operativac Juventusa Fabio Paratici.

"Strpite se. Prijelazni rok u Kataru traje do 30. rujna. I mi čekamo novosti. Vidjet ćemo što se dogoditi u sljedećim danima."

Tuttomercato: Dva problema koče transfer

Ranije je Tuttomercato objavio dva razloga zašto je došlo do usporavanja pregovora Mandžukića i Juventusa s katarskim klubom.

Prvi je taj što Al Rayyan trenutno radi na svojoj infrastrukturi na terenima koji se Mandžukiću prema slikama čine neprimjerenim njegovoj razini. Talijani navode da je ta situacija obeshrabrila Mandžukića, ali ne i bivšeg igrača Porta Yacinea Brahimija koji je nedavno potpisao za Al Rayyan.

Drugi problem je odšteta. Juventus za bivšeg hrvatskog reprezentativca traži 10 milijuna eura, a Al Rayyan odbija toliko platiti. 

"U ovom trenutku situacija je takva da će se riješiti u narednim danima. Na ovaj ili na onaj način", piše Tuttomercato.

Pročitajte više