Izbornik brani Halanda, norveški mediji ga napali: Dovest će u opasnost sve suigrače

Foto: Instagram

NAKON kraja Bundeslige sjajni norveški napadač Erling Haland je uzeo nekoliko slobodnih dana prije negoli će se priključiti kolegama na okupljanju reprezentacije.

Napadač Borussije je odmor proveo u Marbelli, gdje je uživao u noćnom životu, a njegovo ponašanje nije najbolje sjelo norveškim medijima.

Tamošnji novinari žestoko su napali Halanda tvrdeći da ignorira pandemiju te da može dovesti u opasnost suigrače iz reprezentacije.

No, izbornik Norveške Stale Solbaken stao je u zaštitu mladog napadača i rekao je da je Halandu nužno potreban ispušni ventil nakon naporne sezone.

"On je mlad igrač koji igra na visokom nivou i već dugo je pod ogromnih pritiskom. Morao je prolaziti kroz sve te korona protokole i dostavio je 6428 negativnih testova. Mora se malo i živjeti u ovoj pandemiji", rekao je Solbaken pa dodao:

"Mora mu se dopustiti da se malo ispuše i ne vidim gdje je tu problem. Motiviran je, dobro je trenirao i negativan je na koronu nakon dva testa."

Haland je ove sezone odigrao 41 utakmicu za Borussiju iz Dortmunda i ostvario je fenomenalan učinak od 41 gola i 12 asistencija.
 

Pročitajte više