nba

Izraz Dončićevog lica govori sve. Odigrao jednu od partija života pa postao tragičar

PORTLAND je noćas u fenomenalnoj utakmici pobijedio Dallas 121:118 unatoč jednoj od najboljih utakmica karijere Luke Dončića. Slovenac je dvoboj u Teksasu završio s 44 poena (14/20 iz igre, 5/8 za tri), devet asistencija i sedam skokova, ali je na kraju ispao tragičar kad je promašio šut za produžetak.

Portland je sredinom četvrte četvrtine vodio s uvjerljivih 112:99 i izgledalo je da je utakmica riješena, no onda je u ruke loptu uzeo mladi Slovenac i Dallas je serijom 12:0 odveo utakmicu u dramatičnu završnicu (112:111).

Kod rezultata 116:116 Portland je imao loptu, a do kraja je bilo ostalo pola minute. Svi su znali da će Damian Lillard uzeti stvar u svoje ruke i to se dogodilo, ali nije bilo pomoći. Step-back šut sa sedam i pol metara i Portland je otišao na +3.

Dallas je odmah zabio, kao i Portland, i domaćin je imao zadnji napad sedam sekundi do kraja. Dallas je odlično odigrao zadnji napad, Dončić je ostao sam i šutirao je tricu za produžetak. Lopta se vrtjela po obruči, ali je iscurila vani i Portland je slavio.

Izraz lica slovenskog majstora najbolje pokazuje koliko je bio razočaran ishodom.

Lillard je kod Portlanda ubacio 34 poena i imao je 11 asistencija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više