Jakirović o hit-igraču SHNL-a: On je bogatstvo hrvatskog nogometa

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO i Osijek u subotu u 19:30 igraju derbi 34. kola SuperSport HNL-a. Dinamu za matematičku potvrdu naslova treba još pet bodova u preostala tri kola, a već sutra može postati prvak ako Rijeka ranije (17:00) ne slavi u gostima u Varaždinu. Na press konferenciji uoči utakmice bio je Dinamov trener Sergej Jakirović.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica s dobrim protivnikom. U zadnje vrijeme igraju jako dobro, dolaze da bi nam nešto uzeli, poznavajući mog prijatelja Zekića. Nakon 24 dana konačno igramo kod kuće, zaželjeli smo se domaćeg terena i publike i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je Jakirović u uvodu.

Protiv Osijeka je bio remi uoči niza od devet pobjeda?

Uvijek je s Osijekom zanimljivo i neizvjesno do kraja, tako očekujem da će biti i sutra. Kad igrate u Osijeku, ipak je drukčija atmosfera i utakmica, ali pred našom publikom će biti lakše.

Hoćete li odmarati neke igrače za prvu utakmicu finala Kupa?

Ne. Igrat ćemo u najjačem sastavu. Sigurno je samo da nema Kulenovića.

Kakvo je stanje s ozljedama?

Dobro je sve. Nemamo ozlijeđenih igrača. Stojković je dobro, nema više problema s mišićem koji ga je malo izdvojio iz treninga. Neće još biti u kadru, ali vratio se na teren, a nije na stolu.

Od momčadi koja teško pobjeđuje došli ste u situaciju da se očekuje da ćete rutinski privesti sezonu kraju. Kako ste vi to proživjeli?

Kad smo ispali iz Europe, što nije bilo nimalo ugodno, dobili smo više u trenažnom procesu. Sad se sedam dana pripremamo za utakmicu i puno više možemo raditi na nekim stvarima, tad trenažni proces nije bio moguć. Ključ su bile ove četiri utakmice u gostima koje smo apsolvirali i sad je samo pitanje kad ćemo matematički doći do naslova prvaka.

Je li puno manje pritiska nakon pobjede u Rijeci?

U Dinamu je pritisak kad igrate prijateljsku utakmicu. Ništa manji nije pritisak nego što je bio. Mi idemo sutra na tri boda bez obzira na to što će biti u Varaždinu.

Kako vam se čini Osijek?

Sigurno je i Zekiću trebalo više vremena da napravi što je htio. On se voli igrati sa sustavima, a u ovom je dobio Miereza i Matkovića, koji je veliko bogatstvo hrvatskog nogometa. Ima tamo zanimljivih igrača.

Mijenjate li sustav?

Vidjet ćemo što protivnik sprema, iako se nećemo prilagođavati nikome. Opet spremamo dvije varijante i odlučit ćemo na dan utakmice. Na Rujevici ionako nije bio problem sustava.

Pročitajte više