Jakirović: Priključujemo šest igrača iz škole. Oni će igrati zadnje dvije utakmice

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO i Rijeka odigrali su 0:0 u prvoj utakmici finala SuperSport Kupa. U na trenutke iznimno dosadnoj utakmici na Maksimiru obje momčadi imale su po jednu veliku šansu, ali su i jedna i druga pogodila okvir gola. Uzvratna utakmica igra se sljedeće srijede na Rujevici. Evo što je nakon utakmice rekao Dinamov trener Sergej Jakirović.

"Očekivano, oprezna utakmica s obje strane. Bilo nam je važno ne primiti gol i žao mi je što nismo bolje iskoristili dobar ulazak u utakmicu. Nakon toga smo imali nekih dobrih tranzicija, koje nismo iskoristili, Rijeka je pogodila stativu i na kraju je rezultat realan", rekao je u uvodu.

Prije deset dana dobili na Rujevici, jeste li danas igrali bolje nego tad?

Pa je, osobito u prvom poluvremenu. Nije lako bilo pripremiti momčad nakon jednog pražnjenja prošle subote jer je titula bila glavni cilj. 0:0 je za nas aktivan i dobar rezultat uoči uzvrata.

Neki igrači nisu baš bili na nivou, osobito Špikić?

Dali su svoj maksimum, naravno da uvijek može bolje. Ovo nam je 49. utakmica otkad sam ja ovdje i sad je glavno da nitko nije ozlijeđen.

Pravilo gola u gostima?

Sigurno da je bilo straha od greške zbog toga i zato kažem da nam je rezultat aktivan za uzvrat.

Igra se na dvije utakmice, je li to razlog što Dinamo nije potegnuo danas?

Sigurno. U najavi sam rekao da se danas neće ništa riješiti. Da smo htjeli, htjeli smo, ali nešto se pita i protivnika, koji ove sezone igra odlično.

Dolazite li na Rujevicu kao favoriti?

Ne, 50-50 je. Nitko na Rujevicu ne dolazi kao favorit.

Sopić je rekao da ni vi ni oni niste igrali dobar nogomet.

Solidno prema dovoljno. Treba biti realan, takva je bila utakmica. Nama je ovo, kažem, bila 49. utakmica u devet mjeseci, a u Rijeci sam u tom periodu odigrao 27. Sve je jasno.

S obzirom na to da je prvenstvo riješeno, hoćete li promiješati ekipu protiv Slavena?

Zarotirat ćemo momčad, sutra ćemo priključiti šest igrača iz omladinske škole i oni će u ove zadnje dvije prvenstvene utakmice pokazati koliko znaju. Igrat će i oni koji su manje igrali.

Hoćete li i na Rujevici igrati s četvoricom u zadnjoj liniji?

Vidjet ćemo, daleko je srijeda. Theophile-Catherine i Pierre-Gabriel su igrali jako dobro.

Kako ste zadovoljni s Ogiwarom, koji nije ušao u blok Fruku, i što je bilo s Bernauerom?

U zapisnik ide 20 igrača i morali smo nekoga ostaviti na tribini pa je to bio Bernauer. Ogiwara je bio dugo ozlijeđen, meni je igrao ok, u redu. Može sigurno bolje, a zašto nije ušao u blok, pitat ću ga.

Pročitajte više