Janica Kostelić za lokalni sport izborila rekordnih 11 milijuna kuna

Foto: Patrik Macek / Pixsell

SREDIŠNJI državni ured za sport, čija je tajnica Janica Kostelić, objavio je na svojim mrežnim stranicama Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2019. godini za što je izdvojeno rekordnih 11 milijuna kuna. 

Sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu SDUŠ raspisuje jedanput godišnje natječaj za sufinanciranje poticanja programa za razvoj lokalnog sporta i sportskih natjecanja.

U 2018. godini putem Natječaja sufinancirani su programi 79 športskih udruga u ukupnom iznosu od sedam milijuna kuna, dok je za 2019. godinu Središnji državni ured za sport u Državnom proračunu Republike Hrvatske osigurao iznos od 11 milijuna kuna što je četiri milijuna više u odnosu na godinu prije.

Temeljni ciljevi Natječaja su razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na obuku neplivača, poticanje bavljenja rekreativnim i amaterskim sportom, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te organiziranje međunarodnih sportskih konferencija.

Natječaj je otvoren na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za sport do 15. ožujka 2019. godine.

Pročitajte više