Je li Dinamo već osigurao naslov prvaka?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO je u Koprivnici golom u 89. minuti osigurao pobjedu 1:0 protiv Slaven Belupa i na vrhu Prve HNL povećao prednost pred prvim pratiteljem na 10 bodova.

Posljednje, 15. kolo bilo je puno iznenađenja, od pobjede Intera nad Osijekom u petak, senzacije Rudeša na Poljudu do poraza Rijeke u Kranjčevićevoj. I Slaven je bio na korak do iznenađenja, ali Dinamo se izvukao.

Prošlog proljeća upravo je u Koprivnici odlučeno prvenstvo, kad je Belupo svladao Dinamo i gurnuo Rijeku prema tituli. Šest mjeseci kasnije Dinamo je na istom mjestu možda uzeo bodove vrijedne novog naslova prvaka.

Iako je do kraja sezone još dalek put, Dinamovih 12 bodova prednosti pred aktualnim prvakom Rijekom čini se teško dostižnim i mnogi, poučeni poviješću, smatraju da je prvenstvo već riješeno. Osijek sada ima 10 bodova zaostatka za Dinamom, Rijeka i Hajduk čak 12, a još nije odigrana niti polovica sezone.

Rijeka je lani nakon 11 godina prekinula dominaciju Dinama, a nakon toga Zdravko Mamić je znakovito poručio da se to više neće ponoviti. Dok Rijeku još čekaju i europski izazovi do zimske stanke, u Hajduku se već najavljuje promjena trenera, a Osijeku je i drugo mjesto ogroman uspjeh, u Dinamu se mogu mirno posvetiti skupljanju bodova i već do Božića bi mogli povećati prednost na vrhu jer ih čekaju redom Lokomotiva, Rudeš, Inter, Istra i Cibalia.


Što mislite, je li utrka već završena? Tko će biti novi prvak?
 



Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više