Jedan od najglupljih transfera ikad: Otišao u Chelsea po trofeje pa ostao bez medalje unatoč tituli

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRAVO čudo trebalo bi se dogoditi da Chelsea ne osvoji naslov engleskog prvaka. Londonskom klubu nedostaje samo jedna pobjeda u posljednja tri kola kako bi osigurao naslov, a igra protiv West Broma, Watforda i Sunderlanda. 
 
Upravo je zbog trofeja prije dvije godine Asmir Begović stigao na Stamford Bridge. Iako ste možda zaboravili na njega jer ga rijetko imate priliku gledati, on je i danas u Chelseaju. 
 
Te 2015. godine bosanskohercegovački vratar mogao je birati klub u kojem će nastaviti karijeru nakon pet i pol godina u Stokeu. Imao je ponude velikana, klubova u kojima bi sigurno bio prvi izbor na golu, ali je izabrao Chelsea, iako je i sam bio svjestan kakva ga konkurencija tamo čeka. 
 
Od prvog dana bio je rezerva Thibautu Courtoisu, prvo kod Josea Mourinha, a zatim i kod njegovih nasljednika. Prema izvještajima iz Engleske, Begoviću je dosadilo utakmice gledati s klupe te je u sljedećem prijelaznom roku konačno odlučio pronaći klub u kojem će braniti. 
 
Begović je u Chelsea stigao po medalje, a sada će ostati bez nje iako će njegova momčad osvojiti naslov prvaka. Naime, Engleski nogometni savez dijeli medalje samo igračima koji su odigrali najmanje pet utakmica u sezoni. Čak i da brani u svim utakmicama do kraja Premierlige, Begović neće skupiti dovoljan broj nastupa. 
 
Bosanskohercegovački vratar neće biti jedini koji će na proslavi ostati bez medalje. Nagrađeni neće biti ni Nathan Ake, Ola Aina, Kenedy, Dominic Solanke i ostali mladići koji nisu igrali ove sezone. 
 
Zanimljivo je to da će medalje dobiti Oscar i Branislav Ivanović, nogometaši koji su još u siječnju otišli iz Londona. Oscar je prije odlaska u Kinu odigrao devet, a Ivanović prije odlaska u Zenit 13 utakmica.
 
Klub će dobiti 40 medalja koje će podijeliti igračima i stručnom stožeru pa mogu odlučiti da će nagraditi Begovića ako ostane koja medalja. Zasad londonski klub nema pravo tražiti više od 40 medalja jer je za to morao koristiti čak 39 igrača u sezoni, a za Chelsea su ove sezone u ligi nastupila 23 nogometaša. 
 
Čak i da dobije medalju od kluba, Begovića Engleski nogometni savez neće upisati kao osvajača Premierlige. 
 

Pročitajte više