boks

Joshua dogovorio novu borbu u kojoj će braniti pojaseve. Poznati detalji

Foto: Getty Images

ANTHONY JOSHUA dogovorio je novu borbu. 

Nakon višemjesečnih pregovora dogovorena je borba između aktualnog prvaka i prvog IBF-ovog izazivača, Bugarina Kubrata Puleva.

Anthony Joshua i Kubrat Pulev borit će se 20. lipnja na White Hart Laneu, stadionu Tottenhama, koji inače za nogometne događanje može primiti nešto više od 62 tisuće gledatelja.

Velika vijest u boksačkom svijetu objavljena je u ponedjeljak na Fejsu bugarskog udarača.

"Ugovor je službeno potpisan. Veselim se što ću svijetu pokazati koliko sam snažan", stoji u poruci Puleva.

IBF-ov rok za dogovor ovog meča bio je do 3. ožujka, nakon čega se, u slučaju da se nije potvrdio, trebalo pristupiti purse bidu, odnosno licitaciji honorara.

Pregovori za ovu borbu trajali su nekoliko mjeseci, a najveći problem bio je upravo u lokaciji. Osim stadiona engleskog premierligaša, kandidat u toj utrci bio je i Arsenalov Emirates. 

Joshui će ovo biti prva obrana WBA, IBF, WBO i IBO pojaseva nakon što ih je proteklog prosinca sve ponovno okupio pobjedom u revanšu protiv Andyja Ruiza Jr. Joshua ima učinak od 23 pobjede i jednog poraza.

S druge strane, 38-godišnji Pulev s učinkom od 28 pobjeda i jednim porazom lovit će devetu uzastopnu pobjedu. Jedini poraz u karijeri nanio mu je 2014. godine Vladimir Kličko koji ga je nokautirao u borbi za svjetski naslov. 

Pročitajte više