HNL

Jovićević: Bilo je bolje nego u Varaždinu, njihov golman je bio odličan

Foto: Pixsell

LOKOMOTIVA je sinoć u Kranjčevićevoj u 28. kolu HNL-a pobijedila Dinamo 1:0 golom Tolića iz penala u 90. minuti.

Momčad Gorana Tomića odigrala je odličnu utakmicu i, nakon što je preživjela prvo poluvrijeme, u drugom je zaigrala puno bolje i potpuno zasluženo pobijedila. Dinamo je dominirao u prvom dijelu, u kojem je imao dvije odlične prilike, ali ih nije realizirao, a o dominaciji Jovićevićeve momčadi dovoljno govori da Lokomotiva nije imala nijedan udarac na gol u prvih 45 minuta.

No kako je utakmica odmicala u nastavku, Lokomotiva je sve otvorenije krenula po pobjedu, dok je Dinamo počeo padati. Gosti bi i ranije primili gol da nije bilo fantastičnog Dominika Livakovića koji je nevjerojatnim intervencijama držao svoju momčad u igri. U 56. minuti se odlično postavio pa ga je Čeliković u velikoj šansi napucao u glavu, pet minuta kasnije skinuo je čisti zicer Toliću, a u 85. fantastičnom paradom iz rašlji izvadio je Tolićev udarac s 20 metara.

Kapitulirao je u 90. minuti kad je Nikola Moro igrao rukom u kaznenom prostoru, a Tolić konačno zabio.

"Imali smo dosta prilika i šteta što nije bilo Petkovića. Lokomotiva je dobra ekipa, ipak su u finalu Kupa. Penal? Izgledalo mi je više da je nego da nije", rekao je Dinamov golman nakon utakmice, a trener Igor Jovićević, kojemu je ovo prvi poraz, dodao je:

"Mislim da moramo ostati pozitivni, osobito nakon prvog poluvremena. Bilo je bolje nego u Varaždinu, ali oni su imali raspoloženoga golmana. Nismo usmjerili utakmicu tamo gdje smo željeli, a igračima ne mogu ništa prigovoriti jer smo imali i ideju i šanse i visok ritam. U drugom poluvremenu nam se nakon par grešaka uvukla nervoza i čestitam Lokomotivi na pobjedi."

Pročitajte više