Juventus gubio 3:0 do 76. minute. Pogledajte kako je na kraju skoro pobijedio

Foto: EPA

BOLOGNA i Juventus odigrali su 3:3 u pretposljednjem, 37. kolu Serie A. Torinska momčad pod vodstvom trenera mlade momčadi Paola Montera, koji je privremen preuzeo klupu nakon što je Massimiliano Allegri dobio otkaz, čudesno se vratila iako je imala tri gola zaostatka.

Bologna je povela u drugoj minuti golom Riccarda Calafiorija, a već u 11. minuti je bilo 2:0 nakon što je zabio Santiago Castro. Kada je Calafiori u 53. minuti svojim drugim golom na utakmici doveo domaćine do 3:0 činilo se kako će Bologna rutinski do slavlja. No, uslijedio je povratak gostiju koji su u razmaku od svega sedam minuta, od 76. do 84. minute, zabili tri gola.

Federico Chiesa je u 76. smanjio na 1:3, Arkadiusz Milik je zabio za 2:3 u 83. minuti, a smo minutu kasnije Kenan Yildiz izjednačio je na 3:3. U samoj završnici su gosti imali još dvije prilike za preokret, ali je na koncu svakome pripao po bod.

Bio je ovo susret za treće mjesto,  s time da su se obje momčadi već kvalificirale za Ligu prvaka. Odluka tko će biti iza Intera i Milana odgođena je do zadnjeg kola u koje Bologna i Juve ulaze bodovno poravnati.

Verona ostaje u Serie A

U ranije odigranom susretu Verona je na gostovanju pobijedila Salernitanu 2:1 i tako osvojila bodove spasa. Golove za pobjedu Verone zabili su Tomaš Suslov u 23. minuti i Michael Folorunsho u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, dok je za domaćine u 90. minuti pogodio Alessandro Zanoli.

Za Salernitanu, koja će iduće godine igrati u Serie B, Toma Bašić je odigrao cijeli susret, dok Domagoj Bradarić nije nastupio zbog ozljede.

Verona je ovom pobjedom skočila na 13. mjesto osiguravši prvoligaški status. Kolo prije kraja ima četiri boda više od Empolija na 18. poziciji koja vodi u niži rang. Sassuolo s 29 i Salernitana sa 16 bodova su sigurni putnici u Serie B. Na ljestvici vodi Inter s 93 boda ispred Milana sa 47 te Bologne i Juventusa sa 68.

Pročitajte više