Juventus ima novog trenera. Romano: Here we go!

Foto: Profimedia

HERE WE GO! Zna se što znači kada Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s tržišta, napiše to uz svoju objavu na društvenim mrežama. To je znak da je posao gotov, riješen. Upravo taj svoj zaštitni znak Romano je stavio uz status u kojem je napisao:

"Thiago Motta preuzima Juventus. Dogovor je postignut i bit će uskoro objavljen. Here we go, potvrđeno!" Romano dodaje: "Motta je obavijestio Bolognu o odluci da napusti klub nakon fantastične sezone, kao što je i bilo očekivano. Motta će potpisati za Juventus do ljeta 2027."

Upola jeftiniji od slavnog prethodnika

Isti izvor jutros je objavio da će Motta (41) u Juventusu zarađivati nešto manje od 5 milijuna eura po sezoni. Dakle, bit će upola jeftiniji nego njegov prethodnik Massimiliano Allegri. Motta je kolo prije kraja Serie A s Bolognom na senzacionalnom trećem mjestu, s jednako bodova kao i četvrti Juventus. Već je osigurao Bologni prvi nastup u Ligi prvaka.

Briljirao u Bologni

Motta se proslavio kao defenzivni veznjak Barcelone, Intera i PSG-a, s kojima je osvojio sve. Prije pet godina počeo je trenersku karijeru u mladoj momčadi pariškog kluba. Zatim je prešao u Italiju, čije državljanstvo ima iako je Brazilac. Genou je vodio bez uspjeha, ali je zato briljirao u Speziji te posebno Bologni.

Prvi klub je, suprotno svim predviđanjima, spasio ispadanja. Bolognu je preuzeo u rujnu 2022. od Siniše Mihajlovića i odveo je do devetog mjesta na kraju s rekordnim brojem bodova. Ove sezone je ostvario spomenuti povijesni uspjeh. 

Pročitajte više