Jakirović radi šest promjena u odnosu na Prištinu. Ovo je Dinamov sastav za večeras

Foto: Pixsell, grafika: Index

DINAMOVA turbulentna europska sezona došla je do odlučujućeg trenutka. Momčad Sergeja Jakirovića od 21 sat u 6. kolu Konferencijske lige dočekuje Ballkani i dovoljan joj je bod da uđe u šesnaestinu finala. Nisu ni Kosovari bez šanse. Njima, pak, treba pobjeda, ali i pomoć Viktorije, koja ne smije izgubiti od Astane.

Nakon slabe forme Dinamo je konačno ušao u pozitivan niz od četiri pobjede i pun optimizma dočekuje zadnje dvije utakmice prije pauze. Iako mu je dovoljan bod, Sergej Jakirović sigurno neće igrati na nulu jer je svjestan da se to vrlo lako može okrenuti na krivu stranu.

"Ma, krećemo punim gasom odmah, nemamo mi što kalkulirati. Nećemo čekati, to nema smisla. Igramo doma, pred našom publikom i želimo što prije zabiti gol i odvesti utakmicu na naš mlin. Oni su opasni i mogu te kazniti. Nama je u prvoj utakmici nedostajalo puno igrača, danas će ih biti šest koji nisu igrali u Prištini", rekao je Jakirović na press konferenciji uoči utakmice.

Šest promjena u odnosu na Prištinu

U odnosu na prvu utakmicu u Prištini, koju je Dinamo izgubio 2:0, u sastavu će biti čak šest promjena pa će Dinamo u današnjoj utakmici biti puno jači. Iako je već u nedjelju derbi s Hajdukom, Dinamo će igrati u najjačem sastavu.

Jakirović na raspolaganju ima gotovo sve igrače osim Josipa Drmića i Denija Jurića, koji su ozlijeđeni. No oni ionako ne bi bili u kombinacijama za udarni sastav pa njihov izostanak nije nikakav problem.

Na gol će se vratiti Danijel Zagorac, što je Jakirović potvrdio na presici. Zagorac se lakše ozlijedio u Koprivnici uoči utakmice sa Slavenom, ali se oporavio pa će se Ivan Nevistić preseliti na klupu.

Dinamo za Ballkani:

Sastav Dinama u Prištini: Nevistić - Moharrami, Šutalo, Perić, Mihajličenko - Bulat, Mišić - Kulenović, Baturina, Menalo - Vidović

U obrani neće biti prevelikih promjena u odnosu na zadnjih nekoliko utakmica. Na bekovima će biti Stefan Ristovski i Robert Ljubičić, a stoperski par činit će Boško Šutalo i Dino Perić s obzirom na to da Kevin Theophile-Catherine nije registriran za Konferencijsku ligu.

Nije registriran ni Arijan Ademi pa će par veznjaka biti Petar Sučić i Josip Mišić, ispred njih Martin Baturina, a na krilima Takuro Kaneko te Gabriel Vidović ili Dario Špikić. U prednosti je Vidović i za očekivati je da će on krenuti od prve minute. Špica je rezervirana za Brunu Petkovića.

Pročitajte više