EURO 2020

"Kako je to moguće: U istoj skupini Eura zadnja dva svjetska i europski prvak?!"

Foto: Gulliver / Getty Images

JOSHUA KIMMICH, zvijezda Bayerna i reprezentacije Njemačke, jedan je od mnogih ogorčenih načinom na koji su složene skupine Eura 2020.

Kimmicha to posebno dira jer je neposredno oštećen nebuloznim rasporedom reprezentacija u jakosne skupine, kojim su onda u istu skupinu ubačene tri superjake nacionalne momčadi. 

To je drugim favoritima očistilo skupine i olakšalo put u nokaut fazu, dok se Njemačka, Portugal i Francuska moraju međusobno žestoko potući kako bi samo dvije od ovih reprezentacija iz svjetskog vrha sigurno prošle skupinu.

"Stvarno ne razumijem kako je moguće da Njemačka, pobjednik svoje kvalifikacijske skupine i svjetski prvak iz 2014, završi na Euru u grupi s Portugalom, aktualnim europskim prvakom, te Francuskom, aktualnim prvakom svijeta? Kakav je to ždrijeb i prvenstvo na kojem je to moguće?!" 

Nakon ždrijeba za EP idućeg ljeta, najviše se priča o skupini F, u kojoj su dakle Njemačka, Francuska, Portugal te pobjednik play-offa Lige nacija A, osim ako Rumunjska prođe dokvalifikacije, tada ovdje upada pobjednik play-offa Lige nacija D.

Ali naravno da je pored tri ovako jake i atraktivne reprezentacije zajedno u skupini nebitno koja će im se četvrta iz europske treće klase pridružiti.

Utjeha trojcu favorita stisnutih u istu skupinu je što iz skupina, osim dvije prvoplasirane, u nokaut fazu idu i četiri najbolje trećeplasirane momčadi od ukupno šest skupina na Euru. 

Pročitajte više